STANOVI NA JEDNOM SPRATU IDU KAO ALVA! Kupci ne mare za cenu, kasnije im se više isplati
Ilustracija, Foto: Profimedia

kupovina

STANOVI NA JEDNOM SPRATU IDU KAO ALVA! Kupci ne mare za cenu, kasnije im se više isplati

Nekretnine na prvom i trećem spratu nisu toliko popularne, iako su neki od njih zlatna sredina u zgradi od pet spratova

Objavljeno:

U Nišu su za pola godine išle i do 40 odsto na gore, u pojedinim beogradskim opštinama poput Mirijeva i do 10 procenata, u Novom Sadu 11 procenata. Agenti tvrde da potražnja nikada nije bila veća, da se pretežno kupuje na keš, ali i da je malo stanova koji su po meri potencijalih kupaca. Kako kažu, želje i ukusi su različiti od kupca do kupca, a li je danas prilikom kupovine jedna od glavnih stavki definitivno i važnost spratnosti.

Na kom spratu kupiti stan pitanje je na koje se različito gleda iz više uglova. Nije isto da li su u pitanju mlađi ili stariji ljudi, bolesni ili zdravi, porodice sa malom decom ili bez, ljudi koji kupuju stan sad i ne misle da ga menjaju do kraja života. Još je mnogo faktora koji utiču na pitanje "kupiti stan na ovom ili onom spratu" ali izdvaja se i lokacija i koliko para je neko spreman da izdvoji za stan.

Istina, svaki stan će se najverovatnije u nekom trenutku rasprodati, čak i onaj u soliteru na 10. spratu. Međutim, iskstva agenata govore da je najbolje posedovati stan na 2. spratu. Takve nekretnine mogu koštati do 25 odsto više nego ostale u zgradi, koje su na "problematičnijem spratu".

Nekretnine na prvom i trećem spratu nisu toliko popularne, iako su neki od njih zlatna sredina u zgradi od pet spratova. Mnogi kao prednost, što se tiče drugog sprata, izdvajaju lakoću dolaska do stana bez lifta, da je blizu ulaz ali i da je ipak dovoljno izolovan od gradske pražine i buke. Stanovi u sredini su bolji i zbog izolacije, nekako ste "ušuškani" među komšijama na svaki način, pa je zimi toplije, a leti hladnije, a to znači i manje komunalije i troškove struje. Takođe, bolja je osvetljenost i lepši pogled sa terase u odnosu na prvi sprat.

S druge strane, nekako je najmanje poželjno potkrovlje i prvi sprat. U potkrovlju zna biti i hladno i vruće u zavisnosti od goba godine, zna i da prokišnjava, najčešće do vrata nema lifta.Prvi sprat, pak, mnogi izbegavaju jer često imate osećaj da se na ulici i što mislite da neko stalno posmatra šta radite u sobi, ali i zbog potencijalnih lopova, buke i prašine.

(Espreso / Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.