PROSEČNA PLATA U SRBIJI 610 EVRA DO KRAJA GODINE: Predsednik postavio rok za BOLJI život naših građana!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ TV Happy

sjajne vesti

PROSEČNA PLATA U SRBIJI 610 EVRA DO KRAJA GODINE: Predsednik postavio rok za BOLJI život naših građana!

Vučić je kazao da Bugarska aktuelno ima prosečnu platu u visini od 580 evra, a da će Srbija do kraja godine imati prosečnu platu od 610 evra

Objavljeno: 23:11h

Aleksandar Vučić je, gostujući na TV Hepi, po pitanju prosečne plate, ukazao je da je, kada je došao na mesto premijera, Srbija delila treće i četvrto mesto sa Makedonijom.

– Ispred nas je bila Crna Gora sa 500 evra prosečne plate, BiH sa 372 evra, a mi smo imali 330 evra prosečne plate. Sada smo mi prvi sa 560 evra prosečne plate, a Crna Gora ima 520 evra, BiH 490 evra, a zatim slede Severna Makedonija i Albanija – objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da Bugarska aktuelno ima prosečnu platu u visini od 580 evra, a da će Srbija do kraja godine imati prosečnu platu od 610 evra.

Obećao je penzionerima, takođe, da će ne samo 20.000 jednokratne pomoći dobiti, već i da će se država truditi da penzije koliko je moguće što više prate plate.

Istakao je da je posebno ponosan na analize međunarodnih organizacija koje pokazuju da su ulaganja u nauku u Srbiji uvećana za čak 80 odsto, da su tri puta veće nego 2010.

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.