ATANASKOVIĆ: U budžetu Srbije planirano oko 1,6 milijardi za infrastrukturne projekte i regionalni razvoj
Ministarka privrede Anđelka Atanasković, Foto: Printscreen/Youtube

MINISTARKA PRIVREDE

ATANASKOVIĆ: U budžetu Srbije planirano oko 1,6 milijardi za infrastrukturne projekte i regionalni razvoj

Istovremeno ona je pozvala privrednike da osmisle dobre projekte i da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede

Objavljeno:

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, posetila je danas Brus i tom prilikom razgovarala sa privrednicima ove opštine o privrednom ambijentu i načinima za unapređenje njihovog rada.

Ona je istakla da je dijalog između privrednika i države od velikog značaja za razvoj ekonomije i predstavila program Ministarstva privrede.

-U budžetu za podsticaj privredi za ovu godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara. Za podsticaje za direktne investicije izdvojeno je nešto više od 15 milijardi dinara, dve milijarde dinara izdvojeno za nekoliko programa podrške sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, dok je u budžetu planirano oko 1,6 milijardi dinara kada je reč o infrastrukturnim projektima i merama regionalnog razvoja- navela je Atanasković.

Кako je navela ukupno odobrena bespovratna sredstva za Brus u periodu od 2015. do 2020. godine je oko 25 miliona dinara, dok je vrednost ostvarenih ukupnih investicija u istom periodu kroz program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, kroz razvojne projekte i kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, nešto više od 102 miliona dinara.

Istovremeno ona je pozvala privrednike da osmisle dobre projekte i da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede.

-Moramo da radimo na tome da zadržimo našu decu u Srbiji. Mi imamo vredne i talentovane ljude, moramo da ih podržimo kako bismo svi zajedno unapredili privredu naše zemlje, a samim tim obezbedili još bolji životni standard- zaključila je ministarka.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.