U BEOGRADU SE NALAZI PENTHAUS KOJI KOŠTA MILION EVRA: Kao da nije sa OVE PLANETE, a pogađajte u KOJOJ JE ULICI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

luksuz

U BEOGRADU SE NALAZI PENTHAUS KOJI KOŠTA MILION EVRA: Kao da nije sa OVE PLANETE, a pogađajte u KOJOJ JE ULICI!

Taj tip nekretnine je sve popularniji i kod nas: svakako, najviše ih je u Beogradu, i obično se nalaze na top gradskim lokacijama poput Vračara, Zvezdare, Novog Beograda, centra prestonice, Dedinja, Senjaka

Objavljeno: 20:39h

Šta je penthaus (eng. penthouse)? Ukratko, luksuzni stan koji se nalazi na poslednjem spratu neke stambene zgrade, i koji vlasniku osim uobičajenih prostorija nudi i mogućnost uživanja na krovu, sa dodatnim sadržajem. Naravno, ono što je njegova glavna prednost je pogled.

Taj tip nekretnine je sve popularniji i kod nas: svakako, najviše ih je u Beogradu, i obično se nalaze na top gradskim lokacijama poput Vračara, Zvezdare, Novog Beograda, centra prestonice, Dedinja, Senjaka.

Izdvajaju ih i velike staklene površine, kupatilo u svakoj sobi, i neretko se nalaze u zgradama sa tzv. smarthome sistemom, pri čemu uz svaki stan možete kupiti garažno mesto. Mogu biti na dva nivoa, ali i kada je reč o jednom nivou i manjoj kvadraturi - to ne znači da su manje otmeni i uređeni.

Recimo, Južni Bulevar i Lekino brdo su u poslednje vreme tražene lokacije, i tu ćete naći penthause od čak 300 m2 za skoro pola miliona evra.

Svaki ovakav stan uglavnom ima barem 100 kvadrata, a ovaj će vas posebno zapanjiti: nalazi se na Voždovcu, ima čak 640 kvadrata i košta 1.000.000 evra.

Samo terasa stana iz ulice Vojvode Stepe ima neverovatnih 300 kvadrata, i bazen, garniture, stolove za svakodnevno uživanje. U oglasu se navodi da je stan četvorostrano orijentisan, izuzetno svetao i osunčan, a ulaz je direktno iz lifta. Takođe, piše da je uknjižen kao 5 zasebnih stambenih jedinica.

U Americi, SAD i Kanadi, penthausi su na ceni decenijama, a posebno otkako je krenula popularizacija nebodera po kojima je posebno poznat Njujork. U Beogradu, luks penthause naći ćete i na Lionu, u Vojislava Ilića, na Crvenom krstu, maltene u svim atraktivnim delovima grada.

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.