Rajfajzen banka u Srbiji kupila Kredi agrikol
Ilustracija, Foto: Printscreen / Google maps

SAOPŠTENJE

Rajfajzen banka u Srbiji kupila Kredi agrikol

Ukoliko se ta ova transakcija uspešno okonča, plan je da se Kredi agrikol banka sa sedištem u Novom sadu pripoji Rajfajzen banci čija je centrala u Beogradu, a CA lizing pripoji Rajfajzen lizingu

Objavljeno: 19:01h

Rajfajzen (Raiffeisen) banka u Srbiji kupila je 100 odsto akcija Kredi agrikol (Crédit Agricole) banke, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu - CA lizing Srbija, saopšteno je danas.

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Rajfajzen banke International (RBI) AG.

Ukoliko se ta ova transakcija uspešno okonča, plan je da se Kredi agrikol banka sa sedištem u Novom sadu pripoji Rajfajzen banci čija je centrala u Beogradu, a CA lizing pripoji Rajfajzen lizingu.

"Uvereni smo da bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo", izjavio je predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji ;Zoran Petrović.

Predsednik Izvršnog odbora RBI-a ;Johan Štrobl (Johann Strobl) je istakao da je Srbija veoma interesantno tržište za tu banku i nudi veliki potencijal rasta.

"Kredi agrikol Srbija strateški savršeno odgovara našoj banci i lizing kompaniji u Srbiji i ta akvizicija bi podržala dodatnu mogućnost rasta na ovom tržištu", kazao je on.

Kredi agrikol banka u Srbiji ima oko 356.000 klijenata i tržišni udeo od 20 odsto u finansiranju agrobiznisa.

Ta banka je u drugom kvartalu 2021. godine imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Rajafajzen banke iznosila 3,4 milijarde evra.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.