MINISTAR MOMIROVIĆ: Do danas isplaćeno 1.8 milijardi dinara pomoći autobuskim prevoznicima
Tomislav Momirović, Foto: Ana Paunković

sastanak

MINISTAR MOMIROVIĆ: Do danas isplaćeno 1.8 milijardi dinara pomoći autobuskim prevoznicima

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Kovid-19

Objavljeno:

Do danas su isplaćene četiri rate subvencija za 654 autobuska prevoznika sa nešto manje od 7.000 registrovanih autobusa u iznosu od približno 1.8 milijardi dinara i na taj način je spašeno oko 13.000 radnih mesta i isto toliko porodica, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na današnjem sastanku sa predstavnicima licenciranih autobuskih prevoznika kojima se dodeljuju bespovratna sredstva kao vid podrške zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Kovid-19.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlada Republike Srbije su odlučnim potezima podržali autobuske prevoznike u prethodnom periodu. Jasno smo rekli autoprevoznicima da će Vlada Republike Srbija uvek biti uz njih i mi nećemo dozvoliti da propadnu, iako korona i ubuduće bude imala razorne efekte, samo pod jednim uslovom, a to je da oni čuvaju svoje kompanije i da čuvaju svoje zaoposlene“, izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović istakao je da je tokom izuzetno konstruktivnog sastanka otvorena i diskusija o projektu „Otvoreni Balkan“ („Open Balkan“), koju je pokrenuo predsednik Vučić, i da je cilj potpuno slobodan promet ljudi i roba, brža komunikacija, kako bi između ostalog i naši autobuski prevoznici našli svoj interes, dodatno razvili svoje poslovanje i zaposlili što veći broj ljudi.

Predstavnici autobuskih prevoznika zahvalili su se ministru Momiroviću i istakli da u prethodnih 25 godina rada nisu imali ovako konstruktivan odnos i komunikaciju sa resornim ministarstvom kakvu imaju danas. Podvukli su i to da bez jasnog stava ministra Momirovića vezanog za dodelu subvencija autobuskim prevoznicima i produktivnog odnosa sa državom, oni danas ne bi mogli da nastave sa radom.

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Kovid-19. Ovim planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.