OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE PKS U IVANJICI! Svi se besplatno mogu informisati o aktuelnim programima podrške!
Šalter, Foto: Beta/Vuk Branković

novo

OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE PKS U IVANJICI! Svi se besplatno mogu informisati o aktuelnim programima podrške!

U Ivanjici ima više od 8.000 zaposlenih i oni se pretežno bave preradom drveta, drumskim prevozom, preradom i konzerviranjem voća i povrća, kao i ugostiteljstvom

Objavljeno:

U Ivanjici je danas otvoren šalter za preduzetnike Privredne komore Srbije (PKS) gde predstavnici malog i srednjeg biznisa, kao i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao, mogu dobiti besplatan savet i informacije o programima i projektima podrške preduzetništvu, saopštila je PKS.

Šalter su otvorili direktorka Sektora preduzetništva u PKS Branislava Simanić i predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Oni su potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu.

Simanić je naglasila da je otvaranje šaltera nastavak aktivnosti komorskog sistema Srbije u cilju podrške razvoju preduzetništva u Srbiji, ovoga puta u Ivanjici i okolini, ali i da se mladi ljudi podstaknu da pokreću sopstveni biznis.

"Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama želimo da efikasno informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim programima podrške i drugim aktivnostima i da tako doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije", rekla je Simanić i najavila da će u narednom periodu biti osnovana i Sekcija za omladinsko preduzetništvo u PKS.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović je naglasio da je otvoreni šalter od velikog je značaja za razvoj privrede u ovoj opštini.

"Od danas će svi zainteresovani privrednici na ovom šalteru moći da se informišu o podsticajima za nabavku opreme i mogućnostima za širenje kapaciteta. Takođe i o otvorenim pozivima namenjenim početnicima u poslovanju, olakšicama koje nude različita ministarstva, Nacionalna služba za zapošljavanje ili opština", rekao je on.

Direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević je istakla da privrednike ovog okruga najviše interesuje podrška u započinjanju poslovanja, subvencije, kao i teme vezane za komunalnu infrastrukturu.

Podsetila je da na području Ivanjice posluju 2.374 privredna subjekta, od čega 503 privredna društva, pretežno mala i mikro, a registrovan je 1.871 preduzetnik.

U Ivanjici ima više od 8.000 zaposlenih i oni se pretežno bave preradom drveta, drumskim prevozom, preradom i konzerviranjem voća i povrća, kao i ugostiteljstvom.

"Ovo je veliki potencijal, koji je potrebno dodatno podržati efikasnim, blagovremenim i sveobuhvatnim informisanjem o svim temama značajnim za poslovanje", istakla je Lapčević.

U prethodnom periodu šalteri za preduzetnike su otvoreni u 11 beogradskih opština, zatim Brusu, Bujanovcu, Kuli, Somboru, Odžacima, Trsteniku i Ćićevcu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.