JOŠ 5.000 DINARA ZA GRAĐANE SRBIJE: Odobrena sredstva za dodatnih 30.000 vaučera
Novac, Foto: Profimedia

novac je tu

JOŠ 5.000 DINARA ZA GRAĐANE SRBIJE: Odobrena sredstva za dodatnih 30.000 vaučera

Matić navodi da je veliko interesovanje građana za turističke vaučere i podseća da je ove godine nakon prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, rebalansom budžeta odobreno još 100 miliona za 20.000 vaučera, stoji u saopštenju

Objavljeno:

Vlada Srbije odobrila je na današnjoj sednici sredstva u vrednosti od 150 miliona dinara za dodatnih 30.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da će ta odluka značajno doprineti povećanju turističkog prometa, a time i ekonomskog rasta.

Matić navodi da je veliko interesovanje građana za turističke vaučere i podseća da je ove godine nakon prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, rebalansom budžeta odobreno još 100 miliona za 20.000 vaučera, stoji u saopštenju.

Za korišćenje turističkih vaučera građanima je na raspolaganju više od 2.000 ugostiteljskih objekata u Srbiji, a najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Kako od vaučera?

Svi koji žele da odu na odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte.

Pravo na dobijanje vaučera imaju, kao i do sada, penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, jer će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.

Bonus video:

00:25

VUČIĆ OBRADOVAO RADNICE JUMKA NAJAVOM VEĆE PLATE

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.