Otvoren forum Srbija - Albanija u Nišu!
Foto: Filip Plavčić

veliko interesovanje

Otvoren forum Srbija - Albanija u Nišu!

Premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, otvorili su u Nišu poslovni forum Srbija-Albanija, na kojem učestvuje oko 300 predstavnika kompanija i privrednika iz obe zemlje
Objavljeno: 10:57h

To je prvi veliki skup srpskih i albanskih privrednika koji treba da dorpinese približavanju srpske i albanske poslovne zajednice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na Forumu će govoriti i direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin. Domaćini foruma su predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predsednik asocijacije Biznis Albanija Luan Bregazi.

Nakon plenarnog dela Foruma predviđeni su bilateralni susreti privrednika, tokom kojih će predstavnici poslovnih zajednica Srbije i Albanije razgovarati o konkretnim poslovima i zajedničkim projektima.

Na Forumu učestvuju kompanije iz sektora prehrambene industrije, trgovine, elektro i mašinske, građevinske, hemijske, metaloprerađivačke i drvne industrije, kao i iz oblasti turizma i hotelijerstva, telekomunikacija.

Očekuje se da će na skupu biti potpisan Memorandum o razumevanju za osnivanje Albansko-srpske trgovinsko-industrijske komore, sa sedištem u Tirani.

Forum se održava u Nišu, gde će narednih dana biti sedište Vlade Srbije.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.