OBJAVLJEN VODIČ ZA E-FISKALIZACIJU, STIŽE NOVA ERA! Elektronski računi zvanično u upotrebi od 1. jula!
Poreska uprava, Foto: Nebojša Mandić

novi model

OBJAVLJEN VODIČ ZA E-FISKALIZACIJU, STIŽE NOVA ERA! Elektronski računi zvanično u upotrebi od 1. jula!

Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara 2022. godine

Objavljeno:

Poreska uprava objavila je Tehnički vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije, koji će početi da se primenjuje od 1. jula.

Vodič sadrži definicije pojmova, odeljak o elektronskim fiskalnim uređajima (EFU) sa pododeljcima o bezbednosnom elementu, procesoru fiskalnih računa i elektronskom sistemu za izdavanje računa, kao i deo o fiskalnim računima, sadržaju i vrstama fiskalnih računa.

Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara 2022. godine, a njegova implementacija biće potpuno besplatna za privredu, jer će teret fisklalizacije snositi država sa tri milijarde dinara koje su izdvojene budžetom za ovu godinu, najavilo je ranije Ministarstvo finansija.

Od 1. januara naredne godine, svi subjekti u javnom sektoru imaće obavezu da primaju, čuvaju i izdaju elektronske fakture, a postepeno će se ta obaveza uvoditi i za privatni sektor za koji će elektronsko fakturisanje biti obavezno od 1. januara 2023. godine.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.