750 EVRA ZA 60 KVADRATA! Detaljan vodič za dobijanje subvencije države, ako menjate stolariju morate da rešite test
Foto: Profimedia/Ilustracija

SUBVENCIJE DRŽAVE

750 EVRA ZA 60 KVADRATA! Detaljan vodič za dobijanje subvencije države, ako menjate stolariju morate da rešite test

Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti lansirala je projekat koji će pružati državnu subvenciju za zamenu stolarije i na taj način pomoći građanima da povećaju energetsku efikasnost

Objavljeno:

Računica kaže da bi 25% ukupnih troškova zamene stolarije bilo plaćeno iz Uprave za energetsku efikasnost, 25% bi trebalo da dođe iz jedinice lokalne samouprave, dok bi vlasnik plaćao preostalih 50% troškova.

Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti lansirala je projekat koji će pružati državnu subvenciju za zamenu stolarije i na taj način pomoći građanima da povećaju energetsku efikasnost u svojim domovima i smanje račune za struju.

Ko ima pravo na navedenu pomoć

Kako bi građanima objasnili ko ima pravo prvenstva na navedenu pomoć, pomogli sa definisanjem standarda samog objekata i sa upoznavanjem unapređenja energetske efikasnosti objekta, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kreiralo je test energetske efikasnosti, odnosno test koji pokazuje koliko je jedno domaćinstvo u stanju da zadrži toplotu.

U zavisnosti od toga koliko pojedinačno domaćinstvo ima zaokruženih odgovora pod brojem 1, 2, 3, i 4 njihov objekat se svrstava u jednu od četiri kategorije. Objekat se svrstava u energetski rang “C” ili više ukoliko se na testu zaokruži najviše odgvora pod brojem 1, što znači da se zadovoljavaju propisani standardi. Najviše zaokruženih odgovora pod 2 će objekat svrstati pod rang “E” ili “D”, pod 3 u rang “F” ili “E”, a pod 4 svrstava u grupu “G”, odnosno najlošiji energetski rang.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kuća stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.