OPŠTINE NEKA KANDIDUJU PROJEKTE ZA UKLANJANJE OTPADA: Vujović najavila dodelu sredstava od 80 odsto
Irena Vujović, Foto: Nikola Anđić

pažnja

OPŠTINE NEKA KANDIDUJU PROJEKTE ZA UKLANJANJE OTPADA: Vujović najavila dodelu sredstava od 80 odsto

Zainteresovani mogu na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine i portalu e-Uprava videti koja im je dokumentacija potrebna za konkurs

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je danas gradove i opštine da do 22. juna kandiduju projekte za prevenciju nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada, jer će ministarstvo za sufinansiranje tih projekata u ovoj godini dodeliti 75 miliona dinara, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Vujović je rekla da će sredstva biti dodeljena u maksimalnom iznosu od 80 odsto opravdanih troškova, a najmanje 20 odsto troškova snosiće grad ili opština.

Glavni kriterijumi za dodelu sredstava biće stepen opšteg uticaja i značaj projekta za životnu sredinu, kao i spremnost projekata.

Zainteresovani mogu na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine i portalu e-Uprava videti koja im je dokumentacija potrebna za konkurs.

"Pozivam lokalne samouprave i gradske opštine koje imaju problem s divljim deponijama na svojoj teritoriji, da iskoriste priliku i prijave projekte kako bi dobile podršku države. Ministarstvo je prvi put raspisalo ovakav konkurs, jer u Srbiji, nažalost, imamo veliki broj divljih deponija, koje su često u blizini reka ili u gradskim zonama blizu nasela", rekla je Vujović.

Dodala je da je država odlučna da zajedno sa lokalnim samoupravama reši ovaj višedecenijski problem a ovaj konkurs je prvi korak u tom smeru.

Ministarka je navela da su planirane i pojačane kontrole, kako jednom očišćene i revitalizovane lokacije, ne bi ponovo postajale deponije.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.