NOVI PODACI POKAZUJU KOLIKO MILIONERA IMA U SRBIJI! Od njihovih godišnjih prihoda će vam se zavrteti u glavi
Novac, Foto: Uprava Carina

analiza

NOVI PODACI POKAZUJU KOLIKO MILIONERA IMA U SRBIJI! Od njihovih godišnjih prihoda će vam se zavrteti u glavi

Najčešća prijavljivana zanimanja “milionera” su menadžer, direktor i inženjer, dok su 88 odsto prijavljenih muškarci

Objavljeno:

Koliko zaista Srbija ima milionera, odnosno građana sa prijavljenim godišnjim prihodom većim od dva i više miliona dinara podatak je koji Zvanično, jedino Poreska uprava ima podatke koliko u Srbiji ima milionera, odnosno onih koji su prijavili godišnji prihod veći od dva i više miliona dinara na godišnjem nivou.

Prema podacima koji datiraju još s kraja prošle godine, Poreska uprava je primila čak 27.866 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana sa primanjima u 2019. većim od 2,7 miliona dinara, piše portal Bizlife.rs. Najviše “milionera” živi na Novom Beogradu – 4.969, a najmanje u Vranju – 102.

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se od oko 61 milion dinara do oko 749 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava. Od 100 najvećih prijavljenih prihoda 68 odsto su obveznici iz Beograda i to 85 domaćih državljana i 15 stranac.

Najčešća prijavljivana zanimanja “milionera” su menadžer, direktor i inženjer, dok su 88 odsto prijavljenih muškarci.

Posle Novog Beograda, u glavnom gradu najviše milionera je prijavljeno u centru Beograda i to 4.869, a najmanje prijava je u Zemunu – 1.522. Sledi Novi Sad sa 2.993 milionera, a prvi sledeći grad u Srbiji sa najviše građana koji su se prijavili za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak je Niš – 884.

Posle Niša najviše milionera imaju Kragujevac – 633, Pančevo – 417, Zrenjanin – 395, Subotica – 356, Čačak – 342, Užice – 305, Sremska Mitrovica – 268, Kruševac – 225, Jagodina – 204, Zaječar – 215 i Leskovac – 179.

Poreska uprava podeća da su obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali građani koji su u 2019. godini ostvarili dohodak veći od 2.729.304 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.