POČELA GRADNJA NOVE SAOBRAĆAJNICE NOVI BEOGRAD-SURČIN! Predsednik Srbije obišao radnike i saopštio rok!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tanjug

gradi se

POČELA GRADNJA NOVE SAOBRAĆAJNICE NOVI BEOGRAD-SURČIN! Predsednik Srbije obišao radnike i saopštio rok!

Vučić je tokom obilaska gradilišta rekao da će se tom saobaćajnicom skratiti izlaz na autoput "Miloš Veliki" za oko 10 kilometara

Objavljeno:

Radovi na izgradnji saobraćajnice Novi Beograd - Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa autoputem "Miloš Veliki", počela je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je tokom obilaska gradilišta rekao da će se tom saobaćajnicom skratiti izlaz na autoput "Miloš Veliki" za oko 10 kilometara.

Vučić je napomenuo da je rok za izgradnju saobraćajnice 18 meseci i zatražio od predstavnika kineskog izvođača C C C C, ako mogu, da ubrzaju realizaciju i završe posao malo ranije.

Početku radova prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ambasadorka Kine Čen Bo, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Predsednik je u razgovoru sa ambasadorkom Čen Bo kazao da sutra planira da obiđu zajedno radove i na deonici autoputa Preljina - Požega.

Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin , čija je dužina 7,9 kilometara, potpisan je sa kompanijom Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani (C C C C), a njegova vrednost je 70,5 miliona evra.

Ta deonica auto-puta "MIloš Veliki" je građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje. Kada ova deonica bude završena, vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice i Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin ima veliki značaj za stanovnike centralnog dela Beograda, jer će im omogućiti da direktno pristupe auto-putu "Miloš Veliki" umesto da kao sada do njega dolaze preko auto-puta Beograd - Zagreb.

Najavljeno je da će uz trasu ove saobraćajnice biti izgrađene biciklistička i pešačka staza.

Deonica Novi Beograd - Surčin predstavljaće deo autoputa "Miloš Veliki" i funkcionalnu vezu sa Gradom Beogradom.

Ova deonica čini polaznu deonicu autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom i vezu Beograda sa autoputem "Miloš Veliki".

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas.

Predviđene su po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine.

Na trasi će biti tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice predviđena su uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu, a dalje put vodi kroz ravnicu ka prvoj petlji, odnosno čvoru "Surčin 1", tipa "poludeteline".

Kraj ove deonice je kod sledeće "velike petlje" u Surčinu, posle koje počinje autoput "Miloš Veliki".

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.