INVESTICIJE SU REZULTAT DOBRIH ODNOSA SA KINOM! Ministarka čestitala Šaojengu i najavila novi rudnik!
Zorana Mihajlović, Foto: Pritnscreen

pažnja

INVESTICIJE SU REZULTAT DOBRIH ODNOSA SA KINOM! Ministarka čestitala Šaojengu i najavila novi rudnik!

Šaojeng Šen čestitao je Srbiji na dobroj organizaciji vakcinacije i borbi sa pandemijom.

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Šaojeng Šenom, potpredsednikom „Ziđin majning grupe“, o investicijama ove kineske kompanije u Srbiji.

Mihajlovićeva je čestitala Šaojengu na rezultatima „Ziđin majninga“, ali i „Ziđin kopera“, rekavši da je za Srbiju važno da takve kompanije posluju i investiraju u našu zemlju.

„Drago nam je da investirate u Srbiji, što je rezultat dobrih odnosa naša dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, kao i prijateljstva srpskog i kineskog naroda. Dobrodošli ste u Srbiji, da razgovaramo o trenutnim i budućim investicijama, posebno imajući u vidu da će ove godine biti otvoren i novi rudnik „Čukaru Peki“. „Ziđin majning“ radi važan posao, u svim velikim infrastrukturnim projektima ima otvorenih pitanja, tu smo da radimo zajedno i da vas podržimo. Vaše kompanije mogu doprineti rastu BDP-a i privrednom razvoju Srbije, zato smo tražili i da definišete dugoročnu strategiju razvoja obe kompanije, jer želimo da vam pomognemo unapređujući poslovno okruženje“, poručila je Mihajlovićeva.

Šaojeng Šen čestitao je Srbiji na dobroj organizaciji vakcinacije i borbi sa pandemijom.

„Hvala Vam na liderstvu i podršci našim projektima. Svesni smo koliko je projekat bakra i zlata „Čukaru Peki“ važan za vašu zemlju. Prema strateškom planu proizvodnje bakra u ovoj i narednim godinama, uveren sam da će Srbija postati ozbiljan proizvođač bakra u svetu“, rekao je Šaojeng.

(Espreso/Mre.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.