DOBRODOŠLI STE DA ULAŽETE U SRBIJU, A MI SMO TU DA POMOGNEMO: Ministarka izrazila podršku novim projektima!
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

pažnja

DOBRODOŠLI STE DA ULAŽETE U SRBIJU, A MI SMO TU DA POMOGNEMO: Ministarka izrazila podršku novim projektima!

Ranije danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Objavljeno:

Ministarstvo rudarstva i energetike podržaće projekte i investicije NIS-a u Srbiji i pomoći toj kompaniji da produži svoje eksploatacino pravo na poljima u Vojvodini, kaže potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlović je danas sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Tjurdenjevim razgovarala o nastavku saradnje i otvorenim pitanjima u oblasti rudarskih radova.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

"Ministarstvo je tu, otvoreno za svaku saradnju i da podržimo vaše projekte i investicije", rekla je Mihajlović.

Navela je da je pripremljen potpuno novi zakon o obnovljivim izvorima energije za koji kaže da će mnogo pomoći i za projekat izgradnje vetroparka Plandište, ali i stvoriti prostor za nove investicije u ovoj oblasti.

"Dobrodošli ste da ulažete u Srbiji, a mi smo tu da pomognemo. Za nas je u interesu da NIS radi i pomoći ćemo da produžite svoje eksploataciono pravo na poljima u Vojvodini", poručila je Mihajlović.

Na sastanku je bilo reči i o formiranju obaveznih naftnih rezervi, te mogućnostima za saradnju države i NIS-a u toj oblasti, kao i o daljoj saradnji na markiranju goriva, zarad suzbijanja sivog tržišta.

Kiril Tjurdenjev je zahvalio potredsednici Vlade i Ministarstvu na podršci i dobroj saradnji i rekao da je NIS uprkos teškoćama i izazovima u prethodnoj godini održao poslovanje i realizaciju strateških projekata.

On je rekao da NIS nije obustavio poslovanje i isplatu dividendi, niti je smanjivao broj zaposlenih, uprkos izazovima koje je donela 2020. godina. Tjurdenjev je naveo da je nastavljena realizacija velikih infrastrukturnih projekata i završen projekat "Duboka prerada", a da u ovoj godini NIS planira i izgradnju četiri nove i rekonstrukciju šest centrala.

"Potrebni su nam vaša pomoć i podrška u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na poljoprivrednom zemljištu, a u vezi sa izvođenjem rudarskih radova na eksploatacionim poljima u Vojvodini. Što se tiče vetroparka Plandište, uskoro ćemo krenuti u realizaciju tog projekta, novi zakon o obnovljivim izvorima energije omogućiće efikasan rad", rekao je Tjurdenjev.

Ranije danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja dve države u svim zajedničkim investicijama, te da pored uspešnog prethodnog rada u oblasti železničke infrastrukture nema razloga da i saradnja sa ruskim kompanijama u energetskoj infrastrukturi ne bude na najvišem nivou.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.