Zbog struje izvršitelji mogu da zakucaju na 80.000 vrata!
Foto: Stock

Pleniće imovinu!

Zbog struje izvršitelji mogu da zakucaju na 80.000 vrata!

Pre nego što vam isključe struju dobićete prvi žuti karton - upozorenje i rok da izmirite dug za struju. Mrak nije najgore što će vas zadesiti. Crnje od toga je prinudna naplata
Objavljeno: 08:23h

Zbog ogromnih dugova za struju, 80.000 domaćinstava u Srbiji rizikuje da im uskoro na vrata zakucaju izvršitelji. Toliko njih će od EPS-a dobiti opomenu, dok je za firme i preduzetnike prinudna naplata struje već počela. Građanima će se novac za dug "skidati" s bankovnih računa, odnosno od plata i penzija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pre nego što vam isključe struju dobićete prvi žuti karton - upozorenje i rok da izmirite dug za struju. Mrak nije najgore što će vas zadesiti. Crnje od toga je prinudna naplata. Ipak, pre te najdrastičnije mere, iako to nisu u obavezi da urade, iz EPS-a će vam ipak poslati još jednu opomenu.

"Procenjuje se da će opomene dobiti oko 80.000 domaćinstava koji su potencijalni kandidati za postupak prinudne naplate. Kupci koji posle opomene izmire obaveze izbegavaju troškove izvršenja", navodi se u saopštenju EPS-a.

To znači da neće svih 80.000 adresa završiti kod izvršitelja.

Jedan broj građana odreaguje već na opomenu i plati pre nego što rešenje za prinudnu naplatu stigne. Drugi plate kad stigne, jer ni tad nije kasno. Baš zato u Komori izvršitelja pretpostavljaju da će im stići mnogo manji broj predmeta od 80.000. Kako kažu - za bar 30.000, čime se obim njihovog posla znatno uvećava jer već sada imaju 130.000 starih dužnika, onih koji duguju bivšim elektrodistribucijama. Možda baš u ovo trenutku nekome od njih izvršitelji upravo kucaju na vrata.

"Ima i drugih sredstava izvršenja koja ne podrazumevaju kucanje na vrata, tu je plata, penzija, novčana sredstva na računu... Kucanje na vrata je neka poslednja mera kojoj se nerado pristupa, ali samo onda kada je neophodno", kaže Svetlana Manić, izvršiteljka.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.