Hafington post: Srbija je zemlja vrsnih programera!
Foto: Shutterstock

Dobre vesti

Hafington post: Srbija je zemlja vrsnih programera!

Srbiju među pet svetskih zemalja koje nude najkvalitetnije kadrove za pokretanje visokotehnološkog poslovanja
Objavljeno: 09:41h

Beograd postaje popularno sedište inovativnih tehnoloških kompanija koje ovde pronalaze vrsne programere sa evropskim mentalitetom, izvrsnim znanjem engleskog jezika i sjajnim smislom za humor, navodi američki "Hafington post".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovaj list svrsta Srbiju među pet svetskih zemalja koje nude najkvalitetnije kadrove za pokretanje visokotehnološkog poslovanja, a u tekstu koji potpisuje autorka Milena Milićević ističe se da je naša zemlja samo u 2015. godini "izvezla" softverske usluge u visini od 678,3 miliona evra.

Kako se procenjuje, 30.000 programera u Srbiji bi odmah moglo da počne da radi za platu dvostruko veću od državnog proseka, navodi se u tekstu. Imajući u vidu da preduzetnički sistem nastavlja da se razvija kroz formalno i neformalno obrazovanje, u budućnosti bi trebalo očekivati još uspešnih preduzeća osnovanih u Srbiji, zaključuje "Hafington post".

U tekstu pod naslovom "Pet zemalja u kojima možete da osnujete tehnološke kompanije i diviti se umetnosti", pored Srbije se navode Švajcarska, Singapur, Holandija i zemlje Karipskog regiona.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.