JAPANSKE KOMPANIJE PLANIRAJU ULAGANJE U SRBIJI! Ministarka nakon razgovora sa ambasadorom o novim investicijama!
Zorana Mihajlović, Foto: printscreen

energetika

JAPANSKE KOMPANIJE PLANIRAJU ULAGANJE U SRBIJI! Ministarka nakon razgovora sa ambasadorom o novim investicijama!

Mihajlovićeva je istakla da je Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo novi zakonski okvir u oblasti energetike i rudarstva.

Objavljeno:

Realizacija projekata u energetici u kojima učestvuju japanske kompanije i potencijali za nove investicije u ovoj oblasti, bile su glavne teme današnjeg razgovora potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa japanskim ambasadorom u Srbiji Takahikom Kacumatom.

Razmatran je napredak radova na izgradnji postrojenja za odsumporavanje u Termolektranama Nikola Tesla A i B, kao i planirani radovi na sanaciji i adaptaciji Hidroelektarne Bajina Bašta, a na kojima su angažovane japanske kompanije.

Mihajlovićeva je istakla da je Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo novi zakonski okvir u oblasti energetike i rudarstva, koji će otvoriti mogućnosti za nove investicije, posebno u korišćenju obnovljivih izvora energije, kao i mnogo veći obuhvat stanovništva merama za podsticanje energetske efikasnosti.

Ambasador Kacumata je rekao da postoji otvorenost za saradnju i razmenu iskustava u oblasti klimatski neutralnog razvoja i energetske efikasnosti kao globalno veoma važnim temama.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.