OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ o temi koja je veoma bitna za Srbiju
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

SRBIJA DA SAČUVA STABILNOST

OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ o temi koja je veoma bitna za Srbiju

Konstatovala je da je Srbija među najuspešnijima u Evropi i svetu u vakcinaciji stanovništva

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ocenila je danas da je Srbija u uslovima krize sa kojom se suočava čitav svet uspela da ojača svoj zdravsteni sistem, da sačuva stabilnost i nastavi da ulaže u razvojne projekte.

Mihajlović je navela da ono što neku državu čini uspešnom u vremenu kad se ceo svet suočava sa pandemijom korona virusa, jeste koliko je uspela da sačuva i ojača svoj zdravstveni sistem i svoju ekonomiju.

Konstatovala je da je Srbija među najuspešnijima u Evropi i svetu u vakcinaciji stanovništva zahvaljujući, kako je istakla, velikom radu i trudu i predsednika Srbije i Vlade Srbije, kao i da je na delu pokazala solidarnost prema svojim susedima koji tek počinju vakcinaciju.

Mihajlović je navela da je naša ekonomija imala najmanji pad u 2020. u Evropi naglasivši da nije zaustavljen nijedan strateški važan razvojni projekat.

''Naprotiv, pokrećemo i nove, koji će Srbiju učiniti razvijenijom i boljim mestom za život njenih građana, kroz veću brigu o našim prirodnim resursima, životnoj sredini i sigurnom snabdevanju energije u decenijama koje dolaze”, istakla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Naglasila je da je Srbija pokazala svoju snagu u vreme krize koja pogađa čitav svet, ali da ti izazovi nisu još iza nas zbog čega je, smatra ona, važno da nastavimo da budemo jedinstveni i solidarni u borbi sa pandemijom.

''Verujem da su i građani toga svesni, a na političarima je da pokažu zrelost i odgovornost, bilo da su u vlasti ili opoziciji. U krizama se bolje nego inače vidi ko radi u interesu građana i države, a kome su na prvom mestu lični interesi i borba za vlast, pa zarad političkih poena napada i ono što je dobro za sve građane”, zaključila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.