TO JE NEŠTO ŠTO TREBA DOŽIVETI: Dobitnik stana podelio svoje utiske nakon što mu je Mali dao ključeve!
Siniša Mali, Foto: Tanjug

novi stan

TO JE NEŠTO ŠTO TREBA DOŽIVETI: Dobitnik stana podelio svoje utiske nakon što mu je Mali dao ključeve!

Ocenio je da je dodela stana Siljanovskom sjajan primer da se pokaže zašto je Vladi Srbije borba protiv sive ekonomije važna.

Objavljeno:

Sakupljanje fiskalnih računa je doprinos borbi protiv sive ekonomije a pošto imamo stabilne javne finansije i čvrstu i jaku državu, onda pomažemo i penzionere i one kojima je pomoć najpotrebnija, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali prilikom predaje ključeva stana dobitniku u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Vlasnik stana u Zemunskim kapijama postao je penzioner Stevo Siljanovski iz Jabuke kod Pančeva, koji je na svečano uručenje ključeva u Vladu Srbije došao sa sinom Draganom.

"Bogami još ne mogu da verujem da sam dobitnik stana u nagradnoj igri 'Uzmi račun i pobedi'. To je nešto što treba doživeti... Šta da Vam kažem", rekao je Siljanovski.

Ovom penzioneru Graneksporta koji nije propustio da se zahvali kako glumici koja je izvukla njegov koverat, tako i organizatorima nagradne igre, Srbiji i predsedniku države, za dva dana je rođendan.

"Ja sam rekao da je taj stan moja sreća. Dok sam živ, biću u tom stanu. A, kad budem umro, tu su deca. Neka su svi zdravi i živi. Svima od srca sve najbolje želim", rekao je Siljanovski.

Ministar Mali poželeo mu je lepe penzionerske dane u stanu u Zemunskim kapijama i zahvalio mu što je sa 30 poslatih koverata podržao Vladu Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

"Želim da što više lepih trenutaka provedeš u svom stanu u Beogradu. Da doživiš i stotu a deca će sačekati, nije nikakav problem", rekao je Mali.

On je podsetio da država od početka pandemije podržava penzionere kako kroz više puta isplaćivanu novčanu pomoć tako i preko povećanja penzija za 5,9 posto po Švajcarskoj formuli.

Dodao je da će u trećem paketu pomoći najstariji sugrađana dobiti pomoć od 110 evra.

"To ne bi mogli da uradimo da nemamo čvrstu i jaku državu, da nemamo stabilne javne finansije, i da se ne borimo svakodnevno sa sivom ekonomijom. Odnosno da kroz uzimanje fiskalnih računa ne dobijamo prihode u budžetu iz kojih finansiramo i veće penzije, i pomoć penzionerima i nabavku vakcina, lekova, medicinske opreme, izgradnju puteva, povećanje plata", rekao je Mali.

Ocenio je da je dodela stana Siljanovskom sjajan primer da se pokaže zašto je Vladi Srbije borba protiv sive ekonomije važna.

"Upravo da bi našim najstarijim sugrađanima i onima kojima je naša pomoć najpotrebnija pomogli. Na kraju i da gradimo jedno lepše, odgovornije i uređenije društvo", zaključio je Mali.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.