AUTOMOBIL KOŠTA SAMO 169 EVRA! Imovina koja se dužnicima oduzme prodaje se na licitacijama!
Automobili, Foto: EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

VAŽNO

AUTOMOBIL KOŠTA SAMO 169 EVRA! Imovina koja se dužnicima oduzme prodaje se na licitacijama!

Najjeftiniji automobil koji trenutno može da se kupi preko ovog portala je Kia Clarus

Objavljeno:

Bila imovina pokretna ili nepokretna, otići će na doboš u slučaju prinudne naplate dugova, pa ispod cene mogu da se kupe automobili dužnika, a trenutno najjeftiniji košta samo 169 evra.

Ko ne plaća račune, alimentaciju, ne vraća rate kredita, lizinga ili ne nadoknađuje materijalnu štetu u saobraćajnoj nesreći rizikuje da nagomilane dugove plati mimo volje dragocenom imovinom. Najbolji dokaz za to je portal Doboš, koji slika najbolju sliku današnih dužnika.

Njihova imovina se pleni i potom nudi po nižim cenama kako bi se dug na ovaj način otplatio.

Tako na oglasima koji se redovno objavljuju na ovom portalu mogu da se vide sve licitacije, sa detaljima o stvarima koje su stavljene na prodaju, od mesta na kom se licitacija održava, pa do detaljnog opisa stvari koje su date na prodaju.

Banke i lizing kuće svakodnevno nude na prodaju polovne automobile koji su znatno jeftiniji u odnosu na iste modele na auto-pijacama.

- Kao zainteresovano lice imate pravo da pre datuma održavanja javne prodaje razgledate nepokretnost, odnosno drugi predmet koji želite da kupite, kako biste se uverili da li stvarno stanje predmeta odgovara opisu iz sudske dokumentacije – objašnjavaju na portalu Doboš.

Najjeftiniji automobil koji trenutno može da se kupi preko ovog portala je Kia Clarus, 1998. godište koji košta samo 169 evra.

Nešto skuplji je Volksvagen Golf, iz 1991. godine čija je vrednost procenjena na 70.000,00 dinara, ali se trenutno nudi po ceni od 297 evra.

Tu je i Alfa Romeo 166, iz 2002 godine koji je procenjen na 100.000 dinara, ali se na aukciji nudi po 50 odsto nižoj ceni od 424 evra.

Sledeća je Škoda Felicija, iz 2000. godine koja se nudi po početnoj ceni od 552 evra, iako joj je procenjena vrednost 30 odsto viša i iznosi 93.000 dinara.

Volksvagen pasat koji je procenjen na 180.000 dinara prodaje se po početnoj ceni od 1.068 evra.

Jedan od najskupljih automobila je Audi A4, 2008 godište, koji se prodaje za 5.042 evra, što je 70 odsto od procenjene vrednosti automobila koja iznosi 850.000 dinara.

Najskuplji automobil koji se nalazi na aukciji je Lexus IS 2000 iz 2011. godine. Njegova početna cena iznosi 7.119 evra, a procenjena vrednost je nešto veća i iznosi 1.200.000 dinara.

Automobile je moguće kupiti direktnom pogodbom sa vlasnikom ili na aukciji gde su prodavci banke, lizing-kuće, izvršitelji i stečajni upravnici. Cena na licitaciji iznosi 50 odsto od procenjene vrednosti, a svi zainteresovani su dužni da pre licitacije uplate 10 odsto iznosa kao garanciju da su ozbiljni kupci.

Na prvom ročištu za prodaju predmet se ne može prodati ispod procenjene vrednosti, ali već na sledećem mu vrednost pada.

Ako najmanje jedan učesnik u licitaciji prihvati objavljenu cenu, tada počinje licitacija, pa se nakon nje objavljuje sledeća ponuda koja je viša, i to najviše za pet procenata od prethodne, iCen tako sve dok poslednja ponuđena cena ostane neprihvaćena.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ali samo ako je dužniku neophodno za život.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.