ER SRBIJA PRKOSI PANDEMIJI! Broj putnika veći nego prošle godine u ovo vreme, uvode se nove destinacije!
Er Srbija, Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, Ilustracija

sve više putnika

ER SRBIJA PRKOSI PANDEMIJI! Broj putnika veći nego prošle godine u ovo vreme, uvode se nove destinacije!

Er Srbija trenutno leti do 26 destinacija iz Beograda i jedne iz Niša.

Objavljeno:

Er Srbija je u januaru ove godine prevezla 53,2 odsto putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", saopštila je danas nacionalna aviokompanija Srbije.

Er Srbija je tako povećala svoj tržišni udeo na beogradskom aerodromu, s obzirom da je u januaru 2020. prvezla 42 odsto putnika, a u januaru 2019. godine imala je 38,4 odsto prevezenih putnika.

Direktor za komercijalu i strategiju u Er Srbiji Jirži Marek navodi da je Er Srbija i u uslovima pandemije korona virusa i smanjenja aviosaobraćaja uspela da na velikom broju ruta ostvari dobre rezultate popunjenosti putničke kabine.

On je dodao da obustava letova Montenegro erlajnza nije u značajnoj meri uticala na rezultate Er Srbije, jer je ta kompanija imala svega oko četiri odsto tržišnog udela na beogradskom aerodromu u januaru 2020. godine.

"Er Srbija svojom razgranatom mrežom direktnih i kod-šer destinacija doprinosi da Beograd i dalje bude glavna kapija čitavog regiona prema Evropi i svetu", rekao je Marek.

Er Srbija je tokom leta 2019. godine uvela 10 novih destinacija samo iz Beograda, što je rezultiralo dvocifrenim rastom broja putnika, kao i svih ostalih pokazatelja, u trećem i četvrtom kvartalu te godine.

Kako je navedeno, najznačajnija ekspanzija u istoriji nacionalne aviokompanije dovela je do rekordnih 2,81 miliona prevezenih putnika u 2019. godini.

Trend rasta nastavio se i u prvim mesecima 2020. godine, pa je u januaru i februaru broj prevezenih putnika Er Srbije bio za gotovo 30 odsto veći u odnosu na iste mesece 2019. godine.

U junu prošle godine ponovo je uspostavljena linija do Njujorka, na kojoj je nacionalni avioprevoznik tokom leta i jeseni obavljao i do pet letova nedeljno, uz odličnu popunjenost putničke kabine.

Er Srbija se sa rezultatom od 67 odsto u septembru našla na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na Terminalu 4 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku.

U julu 2020. godine nacionalna aviokompanija je pokrenula novu liniju ka Oslu, koji u ovom trenutku predstavlja jednu od top pet destinacija Er Srbije, uz Cirih, Njujork, Istanbul i Pariz.

Zahvaljujući novouspostavljenoj kod-šer saradnji sa Turkiš erlajnsom, Er Srbija je od septembra uvela i svakodnevne letove do Istanbula, uz popunjenost putničke kabine od preko 80 odsto.

Er Srbija, takođe, pojačava frekvencije na određenim rutama, pa je u oktobru do Ciriha obavljala više letova nego pre pandemije - i do 22 leta nedeljno, odnosno rekordna četiri dnevna leta vikendom.

Nekoliko dana pre gašenja Adrija ervejza, Er Srbija je povećala frekvencije i kapacitete na letovima do Ljubljane, dok je nakon obustave saobraćaja Montenegro erlajnza u decembru 2020. godine isto učinila na linijama za Tivat i Podgoricu.

Er Srbija trenutno leti do 26 destinacija iz Beograda i jedne iz Niša.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.