KADA ĆE PENZIONERI DOBITI JOŠ 50 EVRA OD DRŽAVE? Rešena dilema koja muči NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE!
Penzioneri / Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

NOVI PAKET MERA

KADA ĆE PENZIONERI DOBITI JOŠ 50 EVRA OD DRŽAVE? Rešena dilema koja muči NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE!

Nije bilo jasno kada će penzionerima biti uplaćeno još 50 evra

Objavljeno:

Novi paket mera podrške srpskoj privredi i građanima biće "težak" 2,5 milijardi evra, i sadržaće četiri grupe mera.

Svim građanima Srbije koji se u maju budu prijavili, država će uplatiti 30 evra u maju i 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra. Penzioneri će tako dobiti ukupno 110 evra. Takođe, svaki preduzetnik i radnik zaposlen u mikro i malim preduzećima primiće ukupno po 48.000 dinara, što je jedna od mera novog paketa podrške privredi u borbi protiv posledica pandemije. Država će, naime, radnicima isplatiti tri puta po 50 odsto minimalne zarade.

Jedna grupa mera odnosi se na direktnu pomoć građanima, pa će tako svi koji se u maju budu prijavili dobiti od države po 30 evra u maju i novembru, a penzioneri još 50 evra. Tako će penzionerima biti isplaćeno ukupno 110 evra.

I kao što smo objasnili u prethodnom tekstu, svim građanima Srbije koji se u maju budu prijavili na telefon, država će uplatiti 30 evra u maju i 30 evra u novembru, ali je ostala dilema kada će penzionerima biti uplaćeno dodatnih 50 evra na to.

Kako nam je potvrđeno, najstariji sugrađani dobiće dodatnih 50 evra u septembru.

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da će prijavljivanje za novi paket pomoći građanima početi u aprilu. Mali je rekao da je jedan deo velikog paketa ekonomske pomoći usmeren ka svim punoletnim građanima.

Najavio je da će se sa prijavljivanjem krenuti u aprilu, a način će biti isti kao i prošle godine.

- Ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra. Nije potrebno dva puta se prijavljivati - objasnio je ministar.

- Naši najstariji sugrađani dobiće dodatnih 50 evra, ukupno 110 evra pomoći za one za koje smatramo da su i najugroženiji - istakao je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.