ZVEZDANA I NINA PRIZNALE DA SE BAVE PROSTITUCIJOM: Detalji istrage nakon hapšenja devojaka iz Srbije
Banjaluka, Foto: printscren

striptiz klub

ZVEZDANA I NINA PRIZNALE DA SE BAVE PROSTITUCIJOM: Detalji istrage nakon hapšenja devojaka iz Srbije

Četiri devojke iz Srbije predate su Terenskom uredu za strance u BiH, a Nezavisne saznaju da će im najverovatnije biti izdat nalog o proterivanju.

Objavljeno:

Vlasnik striptiz kluba "Karibik dens" Lari Ž. i dve devojke iz Banjaluke koje su uhapšene u akciji "Dolar" zbog sumnje da su se bavile prostitucijom pušteni su danas da se brane sa slobode.

Četiri devojke iz Srbije predate su Terenskom uredu za strance u BiH, a Nezavisne saznaju da će im najverovatnije biti izdat nalog o proterivanju.

Ista sudbina verovatno čeka i dvojicu od četiri uhapšena državljanina Slovenije koji su takođe predati Terenskom uredu za strance u BiH.

Larija Ž. policija tereti za navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije jer je klub radio posle 23 časa. Njegov advokat Marko Mikeš kazao je da je puštanje na slobodu njegovog klijenta bilo za očekivati jer nema dokaza protiv njegovog klijenta da je počinio dela za koja ga terete.

Tri od šest devojaka su prema nepotvrđenim informacijama priznale da su se bavile prostitucijom dok ostale to negiraju. Krivicu su u policiji priznale Zvezdana D. i Nina K. iz Srbije odnosno Adna M. iz Banjaluke. Nina Š. iz Banjaluke odnosno Marta V. i Ana S. iz Srbije tvrde da se nisu bavile prostitucijom.

Akcija "Dolar" izvedena je je u petak malo pre ponoći i u njoj je bilo uhapšeno ukupno 11 osoba, a akcija je izvedena u cilju otkrivanje prostitucije i neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Od četiri državljanina Slovenije koja su zatečena i uhapšena trojica su bila pozitivna na kokain. Kod Bernarda Ć. pronađena je manja količina kokaina. Njegovi sunarodnici su odranije poznati policiji, a jedan će biti sankcionisan zbog ometanja službenog lica.

U Policijskoj upravi Banjaluka ističu da će protiv jedne osobe uhapšene u akciji "Dolar" biti podnesen izveštaj nadležnom tužilaštvu dok ih je pet prekršajno sankcionisano.

- Protiv L.Ž. biće podnet izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog osnova sumnje da je počinio krivična dela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Četiri državljanina Srbije i četiri državljanina Slovenije su predati Terenskom centru za strance Banjaluka radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti -rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da su tri devojke prekršajno sankcionisane zbog počinjenog prekršaja prostitucija.

- B.Ć. je sankcionisan zbog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga dok je M.S. sankcionisan zbog ometanje državnih organa. U saradnji sa nadležnim tužiocem biće odlučeno koje mere će ići protiv ostalih lica - rekli su u PU Banjaluka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.