AU, JOŠ SAMO OVO! POSKUPLJUJE STRUJA! Evo kad i za koliko
Struja, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

POSKUPLJENJE U NAREDNOM PERIODU

AU, JOŠ SAMO OVO! POSKUPLJUJE STRUJA! Evo kad i za koliko

Struja u Srbiji poskupeće od 1. februara 2021. godine u odnosu na postojeću cenu za 3,4 odsto, objavila je Agencija za energetiku

Objavljeno:

Na zahtev energetskog subjekta JP EPS Beograd, Savet Agencije za energetiku je na sednici održanoj danas dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, objavljeno je na sajtu Agencije za energetiku.

Struja u Srbiji poskupeće od 1. februara 2021. godine u odnosu na postojeću cenu za 3,4 odsto, objavila je Agencija za energetiku.

Savet Agencije za energetiku na današnjoj sednici je, na JP EPS Beograd, dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, navedeno je na sajtu Agencije.

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama, u koje spadaju domaćinstva i mali kupci, utvrđena je, kako se navodi, "na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 dinara po kilovat satu i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4 odsto".

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se počev od 1. februara 2021. godine - najavila je Agencija i navela da je "i nakon ove korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena električne energije u Srbiji i dalje značajno niža od cena u zemljama regiona i Evrope".

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.