SRBIJA POZVALA 2.300 RADNIKA S BIROA NA POSAO U DVA GRADA: Svoju šansu su dobili ONI!
Različita zanimanja,ilustracija, Foto: Profimedia

NOVA RADNA MESTA

SRBIJA POZVALA 2.300 RADNIKA S BIROA NA POSAO U DVA GRADA: Svoju šansu su dobili ONI!

S druge strane, u ovom periodu, s obzirom na okolnosti, Srbija nije pretrpela ozbiljne posledice kada su u pitanju svi indikatori koji ukazuju na stabilnost

Objavljeno:

Na birou i dalje ima medicinskih radnika, veliki broj njih naći će svoje mesto, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

"Imamo i dalje na evidenciji medicinskih radnika 2.300 smo pozvali za mesta u Batajnici i Kruševcu. Ima svih profila, ali mislim da naše tržište rada može da zadovolji potrebu za tim profilima", rekao je on, piše Telegraf Biznis.

S druge strane, u ovom periodu, s obzirom na okolnosti, Srbija nije pretrpela ozbiljne posledice kada su u pitanju svi indikatori koji ukazuju na stabilnost, rekao je on, gostujući na TV Prva.

"A to je bio rezultat mera koje je vlada ponudila poslodavcima, u vidu pomoći isplate zarade, to je sigurno pomoglo očuvanju radnih mesta. Nije došlo do prijave gubitka radnih mesta. Čak imamo i više prijavljenih", istakao je Martinović navodeći da je veliki broj mera usmeren ka mladim ljudima.

Ukazuje da je naša zemlja trenutno dostigla jednocifrenu stopu nezaposlenosti, za šta je i sam bio skeptičan.

"Treba se fokusirati na oni koji ne rade, odnosno ne na one koji u ovim okolnostima odlično rade. Verujem da ćemo sledeću godinu završti sa stabilizacijom na tržištu rada", poručio je direktor NSZ.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.