ARAPI ULAŽU PREKO 5 MILIONA EVRA ZA ZEMLJU PORED ZAPADNE MORAVE: Krenuli radovi, IMAJU JEDAN VAŽAN CILJ! (FOTO)
Kanal za navodnjavanje, Foto: Rina.rs

ČAČAK

ARAPI ULAŽU PREKO 5 MILIONA EVRA ZA ZEMLJU PORED ZAPADNE MORAVE: Krenuli radovi, IMAJU JEDAN VAŽAN CILJ! (FOTO)

Vrednost projekta je 875 miliona dinara, to je zaista ogromna investicija koja će biti uložena u naš grad.

Objavljeno: 10:28h

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović održali su radni sastanak povodom realizacije projekta “Razvoj navodnjavanja u poljoprivredi Srbije” koji se finansira iz Fonda za razvoj Abu Dabi, vrednosti 5,7 miliona evra.

Projekat podrazumeva sanaciju i modernizaciju kanala za navodnjavanje od brane u Parmencu do Katrge u dužini od 24 kilometra, koji će se radtiti u tri faze.

Gradonačelnik je upoznao direktora JVP "Srbijavode" da su na teritoriji grada Čačka u toku radovi u okviru prve faze rekonstrukcije i modrenizacije hidromelioracionog sistema ’Parmenac - Čačak, kojom je predviđena rekontrukcija kanala u dužini od pet kilometara, kao i izgradnja nove vodovodne mreže za preko 350 hektara poljoprivrednog zemljišta na podrčije sela Trbšani i Prijevor.

Kanal za navodnjavanje
Kanal za navodnjavanjefoto: Rina.rs

"Vrednost projekta je 875 miliona dinara, to je zaista ogromna investicija koja će biti uložena u naš grad. Problem koji je decenijama pritiskao Čačane gradiće se od vodozahvata nedaleko od naselja Kej do ušća u Moravi iz fonda Abu dabi. Veoma sam zahvalan predsedniku Srbije koji je imao ogromno razumevanje, dve i po godine smo radili na projektu i raznim dozvolama koje su neophodne za rekonstrukciju", kazao je za ageniciju RINA, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Na osnovu zaključenog kreditnog aranžmana između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata stekli su se uslovi da se uradi kompletna dokumentacija za realizaciju druge faze izgradnje kanala za novodnjavanje, a dokumentacija za treću fazu nakon usvajanja rešenja za realizaciju projekta ,,Moravski koridor“.

Kanal za navodnjavanje
Kanal za navodnjavanjefoto: Rina.rs

Kanal za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta od Parmenca do Katrge izgrađen je šezdesetih godina prošlog veka i zbog dotrajalosti nije u funkciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.