GRAĐANI, PAŽNJA! Objavljen je ZVANIČAN DATUM, morate da izmirite SVA DUGOVANJA!
Pošta, Foto: Nemanja Pančić

POREZ

GRAĐANI, PAŽNJA! Objavljen je ZVANIČAN DATUM, morate da izmirite SVA DUGOVANJA!

Ponedeljak, 20. novembar je rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar, kao i plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu.

Objavljeno:

Ističe rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje za sledeću godinu, objavila je Poreska uprava.

Takođe ističe rok i za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za septembar ove godine.

Rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prošlom mesecu i izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec ističe 5. novembra.

Rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec kao i poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV ističe 10. novembra.

Rok za plaćanje više obaveza i podnošenje prijava, kao što je plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalnih delatnosti za prethodni mesec ističe 16. novembra.

Takođe i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Istog datuma ističe i rok za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, plaćanje doprinosa za samostalne umetnike i poljoprivrednike za četvrti kvartal ove godine.

Ponedeljak, 16. novembar je i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec, za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec i plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca.

Takođe i za podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec, te podnošenje poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

- Ponedeljak, 20. novembar je rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar, kao i plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu - navodi se u saopštenju Biroa za informisanje Poreske uprave.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.