VAŽNO, OVO MORATE DA ZNATE! Ako ste prihvatili moratorijum, odmah se javite banci, DOŠLO JE DO GREŠKE
Greške u obračunu rata, Foto: Dado Đilas

GREŠKA

VAŽNO, OVO MORATE DA ZNATE! Ako ste prihvatili moratorijum, odmah se javite banci, DOŠLO JE DO GREŠKE

Moratorijum znači zastoj u otplati obaveza i u tom periodu moratorijuma banke su obračunavle redovnu kamatu, ali je nisu naplaćivale

Objavljeno:

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da postoje greške kod banaka u obračunu rata nakon moratorijuma, ali da to nije opšta pojava već da je reč o pojedinačnim slučajevima.

Tabaković je podsetila da je prvi moratorijum prihvatilo 90 odsto građana, a drugi moratorijum 80 odsto građana.

Odgovarajući na pitanje zašto se građani žale da sada vraćaju više novca i da su banke podigle cenu rate, Tabaković je rekla da problem sa plaćanjem obaveza nije takav da zahteva rešavanje.

"Moratorijum znači zastoj u otplati obaveza i u tom periodu moratorijuma banke su obračunavle redovnu kamatu, ali je nisu naplaćivale. Dešavaju se greške i mi smo uključeni u njihovo ispravljanje, ali to nije opšta pojava", rekla je Tabaković za TV Prva.

Podseća da je mera moratorijuma doneta brzo, a greške su počele da se deševaju kada je NBS odlučila da produži moratorijum.

Tabaković kaže da je uvođenjem te mere država pokazala svoju brzinu i efikasnost da izađe u susret preduzećima i građanima na početku krize izazvane pandemijom.

Ističe da onaj ko je imao redovna primanja mogao da se javi banci i da nastavi sa otplatom obaveza.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.