MNOGI SU U ŠOKU! Zašto je svima koji imaju moratorijum na otplatu kredita uvećana rata za 6.000 dinara?
Uvećana rata, Foto: Shuter Stock

OBMANA?

MNOGI SU U ŠOKU! Zašto je svima koji imaju moratorijum na otplatu kredita uvećana rata za 6.000 dinara?

I Dušan Uzelac sa portala Kamatica savetuje građane da pitaju banku o čemu se radi

Objavljeno:

Pojedini građani su se pokajali što su prihvatili moratorijum za otplatu kredita, navode da im je rata uvećana za 6.000 dinara.

Dalje, siptomatično je to što se javlja dosta građana sa identičnim uvećanjem od 6.000 dinara po rati, a da su im različiti iznosi za kredit, pa tako, onaj kome je mesečna rata 20.000, ili drugi kome je 30.000, i treći kome je 40.000, dobili su uvećanje od tih 6.000 dinara.

Na pitanje da li su građani obmanuti i zašto im nije rečeno da moratorijum košta, generalni sekretar Udruženja banka Srbije Vladimir Vasić, godtujući na TV Prva, podseća na ono što je i više puta rekao za Telegraf Biznis - svaki klijent je dobio plan otplate, i nema zatezne kamate već samo redovne.

Kako ističe, kod konkretnih primera treba proveriti kada je kredit uzet, da li pre 5, 10 godina ili na početku ove, jer može da se dogodi da je rata ista, budući da se kamata proporcionalno smanjuje u odnosu na ostatak kredita.

- Moguće je da se radi samo o toj uvećanoj kamati, a ako je ona 6.000 dinara, znači da je ukupno 12.000 za konkretne primere, i možda je bolje da je platite odjednom, kako bi rata nastavila da vam bude ista - naveo je on i pozvao sve građane da se jave UBS, za sva pitanja jer ne isključuje mogućnost i sistemske greške.

I Dušan Uzelac sa portala Kamatica savetuje građane da pitaju banku o čemu se radi, ukoliko imaju nedoumica.

- Jasno se iz vašeg ugovora i ponude moratorijuma može videti o čemu se radi. Pitajte da li banka ima izvinjenje ili objašnjenje - navodi on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.