Ministar poručio: Bilo je nepravilnosti u Juri i Geoksu!
Foto: Fonet

pravda za radnike!

Ministar poručio: Bilo je nepravilnosti u Juri i Geoksu!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u kompanijama ''Jura'' i ''Geoks'' bilo nepravilnosti i da se država bori protiv svakog kršenja zakona bez obzira od koga ono dolazi.
Objavljeno:

Vulin je za RTS rekao da je ''Jura'' poklonila Inspekciji rada automobile 2013. godine i da ne može da ulazi u motive zašto se to radilo pre nego što je preuzeo vodjenje tog ministarstva, ali da je u njegovom mandatu sprovodjen zakon.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, u protekle dve godine imala više inspekcija nego od kako je došla u Srbiju i to uglavnom po prijavi radnika i to onih koji nisu više u radnom odnosu.

foto: Prinscreen/Youtube/Insajder Video

''Mi ne možemo da pomognemo nekome ko više nije u radnom odnosu. Bilo je nepravilnosti u 'Juri', one su ispravljene, za to su čak i kažnjeni'', rekao je Vulin, dodajući da je kontrolisan i ''Geoks'' i to na osnovu prijave radnika iz proizvodnje, budući da je poslodavac organizovao prekovremeni rad više nego što zakon dozvoljava.

foto: RTV Vranje printscreen

Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, platila taj prekovremeni rad, ali ju je ministarstvo upozorilo da to ne može i da prekovremeni rad mora biti organizovan u skladu sa zakonom.

''Svakako ćemo ponovo da proverimo, to je ono što možemo da radimo i što ćemo raditi"”, naveo je Vulin.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.