GALERIJA PROGRES SE NE PRODAJE! Nema novih oglašavanja za otuđenje imovine poznate kompanije u Knez Mihailovoj
Galerija "Progres", Foto: Google street view

niko se nije javio

GALERIJA PROGRES SE NE PRODAJE! Nema novih oglašavanja za otuđenje imovine poznate kompanije u Knez Mihailovoj

Dogovor sa poveriocima - kaže direktor Radanović

Objavljeno:

Galerija "Progres" posle raspisanih oglasa u više navrata, ipak, neće biti prodata i ostaće u vlasništvu istoimene kompanije, potvrdili su "Novostima" u ovoj kući. Iako je u martu poslednji put oglašen konkurs za nadmetanje za osmoetažnu palatu u centru grada, za kupovinu se niko nije javio. Prodaja je bila oglašena kako bi se namirili poverioci, firma je ušla u proces UPPR (Unapred pripremljen plan reorganizacije), a poverioci su pristali da se potraživanja namire na drugi način.

Posle mnogobrojnih polemika oko prodaje galerijskog prostora na uglu Zmaj Jovine i Knez Mihailove ulice, objašnjava Živko Radanović, direktor kompanije "Progres", firma je morala da celokupan prostor ponudi na prodaju, to znači i čuvenu galeriju, ali i prostor u Krnjači.

- U vezi sa poslednjim oglasom za prodaju viška poslovnog prostora u Palati "Progres", a radi namirenja poverilaca, obaveštavamo vas da se postupak dovršava u skladu sa pravosnažnom odlukom suda, kojom je usvojen UPPR uz saglasnost odbora poverilaca, o čemu su upoznati svi nadležni organi - objašnjava Radanović. - U skladu sa odlukom suda, više nema novih oglašavanja za prodaju imovine. Galerija ostaje u vlasništvu kompanije i neće biti obuhvaćena prodajom. Morali smo da oglasimo prodaju i bili smo u rukama poverilaca.

Poslednji pokušaj prodaje osmoetažne palate u centru bio je početkom marta, nakon što je javno nadmetanje 2. marta propalao. Nova licitacija bila je zakazana za 10. april, ali je usledilo vanredno stanje.

Tom prilikom, imovina "Progresa" ponuđena je po celinama, a početne cene kretale su se u rasponu od 1,5 miliona evra za Biznis klub u podzemnom nivou, pa do najveće za galerijski deo u iznosu od 5,2 miliona evra.

Prostor u Krnjači takođe je bio na prodaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.