E-VODIČ O PRAVIMA ZAPOSLENIH: Lako proverite da li vam je u vreme vanrednog stanja isplaćeno sve što vam pripada
Ministar Đorđević istakao je da se rad Ministarstva bazira na podjednakoj brizi o svim građanima, Foto: Profimedia

PAŽLJIVO PROČITAJTE

E-VODIČ O PRAVIMA ZAPOSLENIH: Lako proverite da li vam je u vreme vanrednog stanja isplaćeno sve što vam pripada

Ministar Đorđević istakao je da se rad Ministarstva bazira na podjednakoj brizi o svim građanima

Objavljeno:

Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je aplikaciju „E-vodič o pravima zaposlenih“ u vreme epidemije virusa COVID-19, u cilјu bolјe zaštite i ostvarivanja prava svih zaposlenih građana u Republici Srbiji u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Ministar Đorđević istakao je da se rad Ministarstva bazira na podjednakoj brizi o svim građanima i ostvarivanju njihovih prava koja im po zakonu pripadaju.

„Upravo zbog toga, i u vreme epidemije, želeli smo da pružimo svu neophodnu pomoć našim zaposlenima da ostvare sva svoja prava. Svi oni koji su morali u vreme vanrednog stanja, a i nakon njega, da rade od kuće, zbog toga što pripadaju najugroženijoj grupi stanovnika, roditelјi si dece do 12 godina ili su bili u nemogućnosti da zbog obustavlјenog prevoza dolaze na posao kao i svih drugih opravdanih razloga, treba da znaju koja su njihova prava. Ovoj aplikaciji, koja se nalazi na sajtu Ministarstva, na veoma jednostavan način, mogu da pristupe svi koji žele da provere svoj status, unosom traženih podataka“, rekao je Đorđević.

Ministar je naglasio i da ukoliko bilo zaklјuči da mu je neko pravo uskraćeno, to može da prijavi inspekciji rada pozivom na 0800/300-307 ili na mejl adresu inspekcija@minrzs.gov.rs ili kontrola@minrzs.gov.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.