STIGLI PODACI KOLIKO JE PALA INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U SRBIJI U MARTU: Ovo je NEVEROVATNO!
Proizvodnja / Ilustarcija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

PRVI KVARTAL

STIGLI PODACI KOLIKO JE PALA INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U SRBIJI U MARTU: Ovo je NEVEROVATNO!

Ukoliko se uporede prva tri meseca 2020. godine sa istim periodom prošle godine, promet robe u trgovini na malo bio je veći u tekućim cenama za 10,6 odsto, a u stalnim cenama za 9,3 odsto

Objavljeno: 16:02h

Idustrijska proizvodnja u Srbiji u martu ove godine manja je za 0,1 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a za 2,0 odsto je veća u odnosu na prosek 2019. godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.U prvom kvaratalu ove godine industrijska proizvodnja je u odnosu na isti period 2019. godine veća za 4,4 odsto.

U martu je sektoru rudarstva ostvaren rast od 0,5 odsto, u prerađivačkoj industriji 2,7 odsto, a u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija zabeležen je pad od 9,8 odsto.

Promet robe u trgovini na malo u martu ove godine je bio ;veći u tekućim cenama za 4,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a u stalnim cenama za 4,4 odsto.

Ukoliko se uporede prva tri meseca 2020. godine sa istim periodom prošle godine, promet robe u trgovini na malo bio je veći u tekućim cenama za 10,6 odsto, a u stalnim cenama za 9,3 odsto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.