KOLIKO NOVCA MOŽETE DA PODIGNETE TOKOM VANREDNOG STANJA? Oglasila se Narodna banka Srbije, sve je jasno
ilustracija, Foto: Stefan Jokić

građani zabrinuti

KOLIKO NOVCA MOŽETE DA PODIGNETE TOKOM VANREDNOG STANJA? Oglasila se Narodna banka Srbije, sve je jasno

Mnogi građani su zabrinuti za gotovinu na računu

Objavljeno:

Narodna banka Srbije saopštila je da ne postoji bilo kakvo ograničenje kada korisnik koji lično dođe u banku, i koji na šalteru banke podnese nalog da mu se sa njegovog računa isplate novčana sredstva.

- Lica mlađa od 65 godina, koja nemaju zabranu i ograničenje kretanja za vreme vanrednog stanja, mogu u potpunosti, kao što su to činila i ranije, slobodno raspolagati sredstvima na svojim računima na sve načine i bez ograničenja (isplatom na šalteru, plaćanjem platnim karticama, ili preko elektronskog ili mobilnog bankarstva). U tom smislu, ne postoji bilo kakvo ograničenje kada korisnik koji lično dođe u banku, na šalteru banke podnese nalog da mu se sa njegovog računa isplate novčana sredstva - stoji u saopštenju Narodne banke Srbije.

S druge strane, iz NBS ističu da je s ciljem da najstarijim građanima u toku vanrednog stanja omogući što lakše raspolaganje njihovim novčanim sredstvima i izvršavanje plaćanja 31.3.2020. doneta Instrukcija o načinu privremene isplate novčanih sredstava s dinarskih i deviznih računa lica s navršenih 65 i više godina života i izdavanju platnih instrumenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.