LIMUN NE DA JE SKUP, NEGO NAM DERU KOŽU SAMO TAKO! Cena za kilogram prešla SVE MOGUĆE GRANICE
Foto: Profimedia

ovo je stvarno bezobrazluk

LIMUN NE DA JE SKUP, NEGO NAM DERU KOŽU SAMO TAKO! Cena za kilogram prešla SVE MOGUĆE GRANICE

Potražnja za agrumima, ali pre svega za limunom povećana je za čak 30 odsto

Objavljeno: 13:40h

Do pre nekoliko dana limun je mogao da se kupi po ceni od 130 do 150 dinara, ali na današni dan najmanja cena za kilogram je 200 dinara. U brojnim trgovinama prodaje se i po čak 360 dinara po kilogramu.

Prema podacima Privredne komore Srbije tražnja za agrumima je povećana za 30 odsto. Ubedljivo se najviše kupuje limun, i u trgovinama i na pijacama. Kako pišu Večernje novosti, u četvrtak je na kvantaškoj pijaci kilogram koštao od 160 do 200 dinara.

Sada nam taj citrus stiže iz Turske i Španije, a sezona u Grčkoj je završena. Potrošači treba da računaju da od maja kreće uvoz limuna iz Afrike i Argentine, i njegova cena će, kao i svake godine, biti viša, oko 300 dinara.

Građani su zabrinuti da bi moglo da dođe do značajanih problema u lancu snabdevanja južnim voćem zbog pandemije virusa korona, koja dovodi do zatvaranja granica i luka, što bi otežalo dopremanje tih proizvoda. Za sada sve funkcioniše. Iz trgovinskih lanaca poručuju da nema nikakvih problema sa snabdevanjem južnim voćem, da robu redovno dobijaju od distributera i da se cene neće menjati.

- Situacija sa transportom robe je znatno poboljšana - reako je za "Novosti" Aleksandar Bogunović iz PKS. - Prošle nedelje zadržavanja su bila duža od 10 sati, to je sada drastično smanjeno i pojedinih dana nema čekanja. Napravljeni su zeleni koridori, roba prolazi, samo vozači koji uđu moraju da poštuju pravilnik ponašanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.