KO JE PREDUZETNIK, ZNA ŠTA OVO ZNAČI: Sad za 1 minut možete da dobijete ELEKTRONSKU POTVRDU iz Poreske!
Poreska uprava, Foto: Nebojša Mandić

bez puno muke

KO JE PREDUZETNIK, ZNA ŠTA OVO ZNAČI: Sad za 1 minut možete da dobijete ELEKTRONSKU POTVRDU iz Poreske!

Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Republike Srbije, rekla je kako je ovo važan reformski korak

Objavljeno:

Svi korisnici portala E-porezi će od 01. marta 2019. godine mogu da dobiju poreska uverenja elektronskim putem. Poreska uprava Republike Srbije je omogućila izdavanje elektronskih uverenja o plaćenim obavezama na svim uplatnim računima javnih prihoda, uverenja o plaćenim doprinosima za zdravstveno osiguranje, uverenja o plaćenom porezu na dodatu vrednost i uverenja o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku bez potrebe odlaska u filijale Poreske uprave.

Ovom odlukom oduševljeni su mnogi preduzetnici, jer su u mogućnosti da za samo jedan minut dobije uverenje o plaćenom porezu.

Dragana Marković direktorak Poreske uprave Republike Srbije rekla je kako je ovo važan reformski korak i "put kojim će Republika Srbija kreirati poresku administraciju budućnosti koja će biti servis građana, sa širokom paletom elektronskih usluga."

- Samo prošle 2018. godine, Poreska uprava izdala je više od 750.000 uverenja i sigurni smo da će elektronska uverenja smanjiti potrebu dolaska obveznika u organizacione jedinice Poreske uprave. Način podnošenja zahteva i izdavanja uverenja je jednostavan i intuitivan, kreiran je unutar same Poreske uprave i očekujem da će postati model koji će se tretirati kao najbolja međunarodna praksa i samim tim primeniti i u radu razvijenijih administracija, kako u regionu tako i u Evropi - rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.