GRAĐANI, STIŽE POMOĆ OD 41.000 DINARA! Tačno se zna i za KOJE KATEGORIJE
Ilustracija, Foto: Stock

PROČITAJTE!

GRAĐANI, STIŽE POMOĆ OD 41.000 DINARA! Tačno se zna i za KOJE KATEGORIJE

Ukupna sredstva Grada Beograda, prema ovom rebalansu, iznose oko 134 milijarde dinara, dok će budžet za narednu godinu iznositi nešto više od 143 milijarde

Objavljeno:

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su rebalans gradskog budžeta zbog odluke republičke Vlade o povećanju plata zaposlenim u javom sektoru od 1. novembra ove godine.

U obrazloženju odluke za rebalans budžeta za 2019. godinu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da suština ovog rebalansa jeste da se obezbede sredstva za isplatu povećanih zarada zaposlenih. Za to je obezbeđeno 427 miliona dinara, odnosno 3,38 odsto budžeta.

Naravno, u budžetu za narednu godinu koji će, u skladu sa zakonom biti usvojen do 30. novembra, biće obezbeđen novac za povećane plate zaposlenih.

Ukupna sredstva Grada Beograda, prema ovom rebalansu, iznose oko 134 milijarde dinara, dok će budžet za narednu godinu iznositi nešto više od 143 milijarde, što je najveći budžet u istoriji Beograda, rekao je Vesić.

On je istakao da bi, osim što će zaposleni dobiti povećanje plata, trebalo podsetiti da Grad već drugu godinu zaredom isplaćuje solidarnu pomoć od 41.800 dinara zaposlenima u komunalnom sistemu. Pored toga, isplaćena je i solidarna pomoć u iznosu od 20.000 dinara zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Grad je zaposlenima u predškolskim ustanovama obezbedio dodatnih šest odsto povećanja zarada, ne računajući republičko, pa oni dobijaju šest odsto veću platu od zaposlenih u predškolskim ustanovama u unutrašnjosti Srbije.

Takođe, rebalansom je obezbeđen novac za isplatu solidarne pomoći zaposlenima u Gradskoj upravi u iznosu od 41.800 dinara, dok će zaposleni u ustanovama kulture i socijalne zaštite, koji do sada nisu dobijali solidarnu pomoć, dobiti istu u iznosu od 20.000 dinara. Sve ovo možemo da radimo jer je budžet grada stabilan, ali i zato što ljudi to zaslužuju, dodao je Vesić.

On je istakao, dodaje se u saopštenju, da će ove godine suficit u gradskim javnim preduzećima biti pet-šest milijardi dinara, a jedan od primera ulaganja u gradska preduzeća jeste i kupovina 65 novih kamiona za čišćenje snega.

„Ove godine ćemo imati prvi put sto operativnih kamiona za čišćenje snega, uz 30 kamiona u rezervi. Kupili smo takođe 25 novih kamiona za čišćenje ulica, 35 novih smećara, obnavlja se mehanizacija i mnogo se više ulaže nego ranije“, naveo je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.