Čiča ostaje bez ijednog čoveka: Svi radnici Jagodinske pivare se prijavili za otpremnine

A ko će da pravi pivo?

Čiča ostaje bez ijednog čoveka: Svi radnici Jagodinske pivare se prijavili za otpremnine

Zbog mogućeg uvođenja stečaja svih 146 radnika Jagodinske pivare prijavilo se za dobrovoljni odlazak iz fabrike uz socijalni program
Objavljeno: 11:12h

Iako postoje zainteresovani da kupe fabriku iz stečaja, radnici Jagodinske pivare ne žele da rizikuju. Putin stiže u Jagodinu! Palma mu obezbedio počasno mesto! Predlog za otvaranje stečaja u Jagodinskoj pivari je pokrenula Agencija za privatizaciju. U Privrednom sudu u Kragujevcu za 9. februar je zakazano pripremno ročište radi utvrđivanja postojanja stečajnog razloga. Oni su još 27. maja 2015. štrajkovali što ih država nije svrstala u grupu zaštićenih preduzeća zbog čega im preti stečaj.

Prinscreen
Račun Jagodinske pivare je u blokadi od 2. juna 2015. godine zbog duga većeg od 930 miliona dinara. Jagodinska pivara ima dugove i od oko 2,5 milijarde dinara koji su nastali 90-ih godina. Iz Ministarstva privrede uveravaju da će pivara nakon prodaje ponovo raditi. Inače, država je vlasnik oko 60 odsto kapitala tog preduzeća. Pivara je do skoro imala 263 radnika, a socijalni program je uzelo oko 100 radnika. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.