ARAPI ISTOVARILI MILION EVRA NA VLASINSKOM JEZERU: Najavljuju hotele s 5 ZVEZDICA
Foto: Wikipedia/Jenny Poole

napravili dil

ARAPI ISTOVARILI MILION EVRA NA VLASINSKOM JEZERU: Najavljuju hotele s 5 ZVEZDICA

Ali Albakir je, u ime investitora Al Makija, rekao da ovo nije kraj ulaganja u Srbiju

Objavljeno:

Ali Abdula Ms al Maki iz Katara, potpisivanjem ugovora, postao je većinski vlasnik četiri hotela u sastavu preduzeća “Evropa” iz Surdulice, koje je kupio na licitaciji za milion evra, objavila je agencija Tanjug.

Time je okončana privatizacija hotela „Srbija“ u Surdulici, „Vilin Lug“ u Crnoj Travi, kao i „Jezero“ i „Promaja“, na obali Vlasinskog jezera.

Ali Albakir je, u ime investitora Al Makija, u izjavi Tanjugu rekao da ovo nije kraj ulaganja u Srbiju.

„Ovo je tek prvi projekat i vezan je za investiranje u hotele koje želimo da podignemo na nivo onih sa tri i četiri zvezdice u naredne tri ili četiri godine. Nadamo se i hotelu od pet zvezdica u budućnosti. Hoteli su na jezeru, što je zdravo mesto, pogodno za razvoj turizma, dobro je i za sportiste iz Srbije i drugih zemalja", rekao je Ali Albakir.

Vlasinsko jezero zimi
Vlasinsko jezero zimi foto: Wikipedia

Na javnom nadmetanju je kupljeno 70 odsto akcija, a po Zakonu o privatizaciji, 30 odsto akcijskog kapitala biće besplatno podeljeno radnicima.

On je izrazio zadovoljstvo što je ovo prva investicija iz Katara koja dolazi u Srbiju i pozvao i druge svoje sunarodnike da „iskoriste prilike u Srbiji“.

Kad smo došli, videli smo i prijateljski nastrojene građane. Nadamo se da će mnogo biznismena iz Katara slediti naš primer", poručio je Albakir.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je istakao važnost ove privatizacije za Srbiju.

Vlasinsko jezero je važan resurs i ako se bude dešavalo ono što investitori planiraju tamo da rade, pokrenuće se zamajac i to će da privuče turiste", rekao je Stevanović.

Inače, osim troje zaposlenih, svi radnici ovog preduzeća su uzeli socijalni program u visini od 200 evra po godini radnog staža.

HUP „Evropa“ je jedno od poslednjih preduzeća u procesu privatizacije, a poslednje neuspešno javno nadmetanje za njegovu prodaju je bilo krajem 2015. godine.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Novica Tončev

(Espreso.co.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.