SRBIJA USTUPA AERODROM NIKOLA TESLA NA 25 GODINA: Ana Brnabić: Dokaz da smo na dobrom putu! (VIDEO)
Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina svečano se potpisuje u Palati Srbija sa kompanijom Vansi erports, Foto: Printscreen

CEREMONIJA U PALATI SRBIJA

SRBIJA USTUPA AERODROM NIKOLA TESLA NA 25 GODINA: Ana Brnabić: Dokaz da smo na dobrom putu! (VIDEO)

Ugovor obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze

Objavljeno:

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina svečano se potpisuje u Palati Srbija sa kompanijom Vansi erports.

Ceremoniji potpisivanja prisustvije predsednica Vlade Ana Brnabić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, glavni izvršni direktor Vansi koncesija i predsednik Vansi Erports Nikola Notbar i ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni.

Okupljenima se prvo obratila predsednica Vlade Srbije Ana brnabić i rekla da

"koncesija aerodroma "Nikola Tesla" nije kruna našeg razvoja, već da je to samo još jedan korak"

- Želim da zahvalim celom timu koji je radio na ovome. Najveća zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću koji je najviše verovao u ovaj projekat, koji je on i započeo - rekla je Brnabić i dadala da će Vlada Srbije i dalje raditi na ravnomernom razvoju Srbije.

- Privlačanje novih stranih investicija, promocija Srbije kao zemlje znanja i inovativnosti ostaje naš fokus. Ovaj ugovor obezbeđuje ulaganja u beogradski aerodrom u narednih 25 godina. Možemo da se pohvalimo suficitom, finansijskom stabilnošću, sve boljim kreditnim rejtingom, opadanjem stope nezaposlenosti. Inesvtitora je sve više. Odličan pokazatelj da je Srbija na dobrom putu su ozbiljne ponude velikih kompanija za aerodrom "Nikola Tesla" kao i dolazak francuskog Vansija - rekla je Brnabić.

Prisutnima se obratio i predsednik Vnasi Erports Nikole Notbara. On je rekao da će uvesti nove veze sa Lisabonom, Čileom i da će nastojati da poboljšaju tim koji radi na aerodromu, ali i da su tu da pomognu Er Srbiji da uvede nove linije.

- Došli smo ovde da budemo dugoročni partneri. Uložićemo maksimalni trud da razvijemo ovaj aerodrom. Ne bismo ni bili danas ovde da ne verujemo u razvojne šanse aerodroma "Nikola Tesla".

Amasador Francuske u Srbiji, Frederik Mondolonija, rekao je da će Francuska i ubuduće biti prijatelj Srbiji.

- Podržavamo reforsmki put Srbije kao i njen put u EU. Ovo je zaista dobar izbor za Francusku i Vansi, ali i za Republiku Srbije. Uveren sam da će ova investicija privući još kompanija i još investicija.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, rekla je da svaki put kad je Francuska bila uz Srbiju, Srbiji bilo dobro.

- Učinili smo korak više od ove koncesije. Ponovo imamo dodatni vetar u leđa za prijateljstvo između Srbije i Francuske. Danas je veliki dan za Beograd, Srbiju i aerodrom "Nikola Tesla"

Ugovor obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Podsećamo, Francuzi su na tenderu za koncesiju ponudili 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, dok će godišnja taksa na koncesiju biti od pet do 16 miliona evra.

Kao koncesionar Vansi Erports se obavezao da poboljša uslova rada aerodroma "Nikola Tesla" kako bi se omogućio aviokompaniji "Er Srbija" da ponudi nove letove na dužim rutama kao deo svoje glavne strategije.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane da li podržavaju nove mere podsticanja rađanja i da li imaju decu

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.