Zimovanje, letovanje, automobil, samo recite! SRPKINJA SA METODOM 7 KOVERATA OTKRIVA KAKO ŠTEDI NOVAC I UVEK IMA ZA SVE!
Foto: Profimedia, Espreso.co.rs, Ilustracija

i to sa prosečnim platama!

Zimovanje, letovanje, automobil, samo recite! SRPKINJA SA METODOM 7 KOVERATA OTKRIVA KAKO ŠTEDI NOVAC I UVEK IMA ZA SVE!

Tajna naše sagovornice su - obične papirne koverte

Objavljeno:
  • 23

Kako u Srbiji sa prosečnom platom živeti normalno i imati sve?

Ovo pitanje sebi će postaviti svaki građanin Srbije koji radi za neku prosečnu kintu. Ipak, jedna Beograđanka sa kojom smo razgovarali otkriva kako ona i suprug, koji zajedno zarađuju 80.000 dinara - uvek imaju za sve, a pritom žive kao podstanari.

Tajna naše sagovornice su - obične papirne koverte.

Ona, naime ima nekoliko koverata na kojima je napisano za šta se sve odvaja.

Tri glavne koverte Beograđanke koja ume da štedi novac
Tri glavne koverte Beograđanke koja ume da štedi novacfoto: Espreso.co.rs

- Kako dođe prvi, suprug i ja stavljamo platu na sto. Nema tu - moje, tvoje, sve je naše. S platama na stolu, ukupno 80.000 dinara počinje "čerečenje".

Kirija 150 evra. U kovertu na kojoj piše kirija ide 18.000 dinara.

- Idemo dalje. Automobil. Zahvaljujući toj koverti uštedeli smo da kupimo "renoa", a sad u kovertu obacujemo po 2. 000 dinara za gorivo, eventualne popravke, da se nađe ako nas mališa ne daj Bože izda.

- Putovanja. To što ne radimo za ne znam koju lovu ne znači da nemamo dušu da otputujemo. Za letovanje i zimovanje ima se uvek. Grčka po nekim pristojnim cenama nije toliki teret kad u kovertu "more" svakog meseca ubacujete 2.000 - 3.000 dinara. Što pretekne, super je zimi za Divčibare na dva, tri dana.

Rođendani, slave i veselja.

- Kako imamo veliko društvo, ali i familiju, večito se u našem krugu najužih ljudi nešto slavi. Tako poneka hiljada dinara u toj koverti predstavlja spas - ako nam prijatelji dobiju dete, ili smo prevideli rođendan neke drage osobe novac nam za to neće manjkati!

Kućni aparati i popravke.

Hiljadu dinara od svake plate nećete osetiti. Ali zato, ako vam crkne frižider a vi ste bez dinara, u koverti uvek ima zaleđine! Isto je i sa nenadanim troškovima, kvarovima bojlera, grejača na mašini itd. Zašto se hvatati za glavu kad dođete pred svršen čin, kad je bolje o svemu misliti na vreme?

Kućne potrepštine i hrana

Šta pretekne od prethodnih koverata, ostaje za hranu i stvari za kuću. Olakšica je što nam roditelji sa sela šalju ponekad paket, pa ne kupujemo baš sve. Ipak, i u tom delu smo ekonomični - za doručak se jedu ili jaja, ili eventualno domaća proja. Kad se kuva pasulj jede se dok se ne pojede, itd.

Tako iz te [este koverte pretekne u onu koja najčešće zvrji prazna, i u nju se od plate ne odvaja ni[ta - odeća i obuća. Iz šeste koverte prelije u sedmu, pa smo uvek i fino obučeni.

Ko kaže da nije lako?

Organizacija je ključ uspeha - tvrdi ova Beograđanka!

Bonus video:

MASOVNA PUCNJAVA: Ovako Srbi slave Božić u Americi

(S.Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media