POČELO JE MERENJE BRZINE KOJOM IDETE SRPSKIM AUTOPUTEVIMA! Ali, pravila još uvek NISU ISTA za sve
Foto: Nebojša Mandić, Kurir

evo o čemu je reč

POČELO JE MERENJE BRZINE KOJOM IDETE SRPSKIM AUTOPUTEVIMA! Ali, pravila još uvek NISU ISTA za sve

Prosečna brzina ipak se još ne meri svim učesnicima saobraćaja na auto-putu

Objavljeno:

Počelo je merenje srednje brzine kojom vozači prelaze auto-put od naplatne rampe do naplatne rampe i policija će naplaćivati kazne onima koji ne poštuju ograničenje.

- Svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina - ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako znamo kad je neko ušao, a kad izašao na nekoj naplatnoj rampi, lako ćemo izmeriti srednju brzinu tim vozilima - objasnio je Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije, kada je nedavno najavljivao novi sistem praćenja vozača.

To o čemu je govorio, sada se primenjuje i u praksi. Na Fejsbuku su već osvanule priznanice koje imaju novu stavku - „prosečna brzina kretanja vašeg vozila je...“, kao i podatak da li ste vozili brže od 120 na sat. Ako jeste, saobraćajcima koji su smešteni nadomak kućica za naplatu putarine to će biti signalizirano i bićete kažnjeni. Zasad se kazne za niža prekoračenja ne primenjuju.

foto: Kurir

Na one koji žele da voze daleko iznad ograničenja, pa da stanu na nekoj pumpi ili da svrate u restoran i tako nuliraju prekoračenje, i dalje će motriti presretači.

Prosečna brzina ipak se još ne meri svim učesnicima saobraćaja na auto-putu.

foto: Kurir

- Sistem je i dalje u fazi testiranja. Zbog toga neki vozači još dobijaju stare račune, na kojima nije izmerena prosečna brzina - kažu u JP "Putevi Srbije".

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.