isplatilo se
Živojin pokrenuo biznis od kog mlati pare: Cela porodica se uključila, sa ponosom živi od svog rada
Živojin je uspeo da premosti prepreke na koje je nailazio
Proizvodnja šampinjona jedan je od najboljih projekata u poljoprivredi, gde na malom prostoru može da zarađuje mnogo ljudi.
Vrlo je zahtevna i traži posvećenost, zbog čega mnogi koji su se upustili u ovaj posao od njega odustaju.
Priča Živojina Srećkovića, koji se bavi proizvodnjom šampinjona, je drugačija.
Priča o ZETA šampinjonima počela je pre tri godine, kada je vlasnik ove firme, Živojin Srećković, odlučio da napusti posao u privatnoj firmi i započne sopstveni biznis.
Na predlog prijatelja počeo je da se bavi proizvodnjom šampinjona.
S obzirom na to da nije imao iskustva u tom poslu, sam početak je, kako kaže Živojin, bio težak i mukotrpan.
Najteže je bilo ući u posao, naučiti proizvodnju, pronaći tržište i radnike.
Zahvaljujući snažnoj volji, upornosti i nesebičnom zalaganju svih članova porodice, Živojin je uspeo da premosti prepreke na koje je nailazio i danas sa ponosom kaže da živi od svog rada.
Živojin je proizvodnju pokrenuo bez ikakvih državnih subvencija i kredita. U tome su mu pomogli tast i tašta, koji su čitav radni vek proveli u inostranstvu i svoju životnu ušteđevinu uložili u njegove šampinjone.
Živojin i Dražena, zet i tašta, glavni su nosioci posla u ovoj firmi. Dobri porodični odnosi, razumevanje i sloga, preneti su i na uzgoj šampinjona.
Mesečna proizvodnja šampinjona iznosi dve i po tone, a posebna pažnja poklanja se kvalitetu, jer je on presudan za pozicioniranje na tržištu.
ZETA šampinjoni mogu se naći u lokalnim trgovinskim lancima u Kragujevcu, ali i šire.
Bonus video:
(Espreso/Blic/Nada Matić/eKapija/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




