EVO KAKO DA PROVERITE KOLIKO VREDI VAŠ STAN: RGZ izdao važno obaveštenje - potpuno je besplatno
Zgrada, Foto: Aleksa Petrović

nova usluga

EVO KAKO DA PROVERITE KOLIKO VREDI VAŠ STAN: RGZ izdao važno obaveštenje - potpuno je besplatno

RGZ je procenio vrednost svih stanova u Srbiji, a uskoro će tu informaciju učiniti dostupnom svim građanima

Objavljeno:

Republički geodetski zavod (RGZ) je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i tu informaciju sada učinio dostupnim za sve profesionalne korisnike, a uskoro i za sve građane Srbije, potpuno besplatno.

Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti i to putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a čime je postavljen i treći od ukupno četiri stuba katastra za 21 vek. Ova procena je urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti čime RGZ postavlja nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka.

Računar
Računarfoto: Printscreen/RTS

Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti. Stabilnost i predvidivost tržišta nepokretnosti su značajno unapređene, jer realne cene smanjuju rizik od naglih oscilacija. Ovo pruža sigurnost investitorima, kupcima i prodavcima, omogućavajući im da donose informisane odluke na osnovu pouzdanih podataka. Transparentnost tržišta dodatno smanjuje mogućnost manipulacija i spekulacija, čime se doprinosi zdravom razvoju sektora nekretnina i šire ekonomije.

Uvođenjem novih usluga, RGZ pokazuje svoju posvećenost unapređenju kvaliteta usluga, obaveštenosti i zaštiti interesa građana Srbije. Reforma katastra i razvoj ovako važnih usluga za razvoj zdravog tržišta nepokretnosti urađeni su u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji" koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom.

Bonus video:

01:11

NEDA IZ NOVOG SADA RATU ZA STAMBENI KREDIT PLAĆA 25 ODSTO MANJE: Situacija je olakšana! Smanjenje obuhvatilo 100.000 korisnika

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.