BREND KOJI SRPKINJE OBOŽAVAJU U ŠKRIPCU! Nekada bili najtraženiji, a sada...
Odeća, Foto: Zorana Jevtić

posrnula marka

BREND KOJI SRPKINJE OBOŽAVAJU U ŠKRIPCU! Nekada bili najtraženiji, a sada...

Italijanska porodica Beneton priprema planove za rešavanje sve većih gubitaka svoje istoimene kompanije za proizvodnju odeće

Objavljeno:

Modna kompanija Beneton od prošle godine se nalazi u ozbiljnom deficitu.

Italijanska porodica Beneton priprema planove za rešavanje sve većih gubitaka svoje istoimene kompanije za proizvodnju odeće, uključujući razlaz sa izvršnim direktorom Masimom Renonom nakon četiri godine, navode izvori bliski grupi. Upravni odbor ove modne grupe trebalo bi da se sastane u utorak kako bi raspravljao o neto gubitku od oko 230 miliona evra za 2023. godinu, što uključuje umanjenja vrednosti. To se poredi sa neto gubitkom od 81 milion evra u 2022. godini, kada su prihodi iznosili milijardu evra, prenosi Reuters.

Akcionari Benetona zatim će se sastati 18. juna, kada Renonov mandat na mestu izvršnog direktora neće biti obnovljen. Renon, koji je karijeru izgradio u industriji naočara radeći u kompanijama "Luxottica", "Safilo i Marcolin", odbio je da komentariše ovu informaciju. Porodica Beneton poseduje modnu grupu, poznatu po svojim šarenim džemperima i provokativnim reklamnim kampanjama, preko svoje holding kompanije Edizione. Edizione se priprema da podrži restrukturiranje maloprodajne kompanije za odeću i da "upumpa" 260 miliona evra, rekao je jedan od izvora, dodajući da će Edizione imati veću kontrolu nad grupom.

Predsednik Lućano Beneton (Luciano Benetton), jedan od osnivača kompanije, rekao je za Corriere della Sera da se očekivalo da grupa bude na nuli u 2023. godini prema trogodišnjem strateškom planu, ali se u poslednjim mesecima pojavila finansijska situacija gora od očekivane. Kompanija Benetton koju je 1965. godine pokrenula italijanska porodica Beneton proširila je poslovanje na oko 4.000 prodavnica širom sveta. Nakon što su listirali grupu na Milanskoj berzi 1986. godine, Benetoni su je povukli sa berze 2012. godine, poslednje godine kada je ostvarila profit.

Bonus video:

01:59

MODA SE VRATILA U NIŠ NA VELIKA VRATA! Lokalni dizajneri organizovali reviju posle 20 GODINA, evo šta kažu kako se oblače Nišlije

(Espreso/Biznis.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.