SUTRA STIŽE POMOĆ ZA OVE PENZIONERE: Objavljen je i tačan broj onih koji imaju pravo
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

SUTRA STIŽE POMOĆ ZA OVE PENZIONERE: Objavljen je i tačan broj onih koji imaju pravo

Gradsko udruženje penzionera iz Sombora saopštilo je da će na teritoriji grada Sombora biti distribuirano 530 paketa

Objavljeno:

Kako je najavljeno, kroz akciju, koju je pripremio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, uz saradnju Saveza udruženja penzionera, biće dodeljeno 55.000 paketa pomoći.

To je, kako navode nadležni, za 15.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Gradsko udruženje penzionera iz Sombora saopštilo je da će na teritoriji grada Sombora, u okviru ove aktivnosti, biti distribuirano 530 paketa.

– Podela paketa za Sombor biće organizovana u petak 24. maja od 8 – 10 časova u Crvenom krstu Sombor (Apatinski put). Sledeće nedelje će paketi biti podeljeni u mesnim organizacijama GUP Sombor, kao i u prostorijama mesnih zajednica – navedeno je u dopisu penzionerima.

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić

Rang liste izabranih korisnika paketa solidarne pomoći objavljene su na oglasnim tablama pripadajućih udruženja penzionera.

Kako je naveo PIO fond u jednoobraznim, standardizovanim paketima, za koji je ove godine izdvojeno 111 miliona dinara, nalaze se osnovne životne namirnice i sredstva za ličnu higijenu.

Pravo na paket imaju penzioneri sa primanjima do 24.987,67 dinara, a komisije pri udruženjima i odborima korisnika penzija starale su se o tome da prednost imaju stariji, samohrani ili oni penzioneri čija je penzija jedini izvor prihoda u domaćinstvu.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.