IZ PIO FONDA SU UPRAVO SAOPŠTILI ODLIČNE VESTI: Pomenuli su nove pogodnosti
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

PENZIONERI

IZ PIO FONDA SU UPRAVO SAOPŠTILI ODLIČNE VESTI: Pomenuli su nove pogodnosti

Prilikom prijave na recepciji uz ličnu kartu se prilaže i poslednji ček od penzije, odnosno penzionerska kartica

Objavljeno:

Za korisnike koji nisu ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u ovoj godini preko RF PIO, većina banja i dalje nudi opciju plaćanja na rate, mogućnost plaćanja putem administrativne zabrane, kao i dodatni popust za korisnike penzionerskih kartica.

Kako podsećaju iz Fonda PIO, da bi korisnik ostvario plaćanje putem administrativne zabrane, potrebno je da kontaktira izabranu banju radi dogovora o terminu boravka, svim potrebnim terapijama, kao i o kategoriji sobe.

Nakon toga će iz banje na kućnu adresu stići obrazac koji treba overiti u matičnoj filijali Fonda (preko koje se prima penzija) i poslati u banju.

Prilikom prijave na recepciji uz ličnu kartu se prilaže i poslednji ček od penzije, odnosno penzionerska kartica.

Takođe, većina banja uvažava vaučere Vlade Republike Srbije za letovanje u Srbiji (u vrednosti od 10.000 dinara, za koliko se cena smeštaja umanjuje), koji se mogu koristiti isključivo za usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja.

1 / 6 Foto: Beta / Dragan Gojić

Na ovogodišnjem konkursu za besplatan desetodnevni boravak u banjama, uz pratoce kome je to potrebno, bilo je čak 60.000 prijavljenih penzionera, a ovo pravo je ostvarilo je 22.089 njih, uključujući pratioce.

Pravo da se jave na oglas imali su svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je do 39.850 dinara, nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili rehabilitaciju počev od oglasa za 2020. godinu.

Takođe, pri istim uslovima, starija osoba imala je prednost.

Inače, za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajono je u Fondu PIO 1,05 milijardi dinara, što je omogućilo da znatno više penzionera ode u banje kao i da pratioce mogu da povedu svi kojima su oni potrebni.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.