KOLIKO KOŠTA NAJJEFTINIJE PRASE DO 25 KILOGRAMA? Pečenje već poskupelo, a biće još skuplje
Pečenje, Foto: Beta Milan Timotić, Tamara Trajković

CENA MESA

KOLIKO KOŠTA NAJJEFTINIJE PRASE DO 25 KILOGRAMA? Pečenje već poskupelo, a biće još skuplje

Cena prasadi je ove godine skuplja u odnosu na prošlu

Objavljeno:

Prvomajski i uskršnji praznici su sve bliži, a slave se od 1. do 6. maja. Mnogi su već započeli pripreme, naročito one koje se odnose na hranu. S obzirom na to mnoge zanima koliko po kilogramu koštaju prasići i praseća pečenja.

Prema poslednjim informacijama, cene prasećeg pečenja se kreću oko 2.300 dinara. Što se tiče prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilograma, njihova cena se kreće oko 500 do 650 dinara po kilogramu. Oni koji planiraju da kupe prase od 25 kilograma, treba da izdvoje od 12.500 do 16.250 dinara.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Cena prasadi je ove godine skuplja u odnosu na prošlu, kad je kilogram koštao oko 500 dinara. Pored prvomajskih i uskršnjih praznika, veliki broj građana Srbije će 6. maja slaviti Đurđevdan. Za ovu slavu se na trpezu postavlja i praseće pečenje. Već sada je velika potražnja za prasećim pečenjem, a pretpostavlja se da će porasti pred same praznike.

Veruje se da će ta potražnja uticati i na cene i očekuje se da će one biti veće nego što su trenutno. Podsetimo, za vreme božićnih praznika cena prasadi dostigla je 700 dinara po kilogramu.

Bonus video:

00:50

MESO IZ EPRUVETE? NE, HVALA! Građani odgovorili šta misle o laboratorijski uzgojenoj hrani iz EU

(Espreso / Mondo / I.V/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.